Portal Fotosofia i natječaj Fotosofia Day u Kutjevu

01 (35)Portal Fotosofia postavljen je 2008. godine kao virtualna ekstenzija Fotosofije, seminara za naprednu fotografiju. Uz potporu medija koji prate seminar, portal je funkciju regionalnog sastajališta ljubitelja fotografije – kako fotografa, tako i fotopublike – dopunio pronalaženjem i eksponiranjem novih fototalenata.

Kako bismo osigurali lakšu preglednost, naši se članovi publici mogu predstaviti s dvadeset radova. Registrirani mogu sudjelovati u radu stranice na razne načine: postavljati, procjenjivati i komentirati fotografije, razmijenjivati informacije putem privatnih poruka i objava na forumu / blogu, te postavljati fotografije aviona u za to specijaliziranoj galeriji ” Spotter ”. Također mogu sudjelovati u raznim nagradnim fotonatječajima, povezati se s članovima raznih zanimanja vezanih uz fotografiju ( fotomodeli, make up artisti, stilisti, frizeri…) i prijaviti fotografiju za procjenu od strane fotografa Damira Hoyke.

Pored fotonatječaja, imamo razvijene i druge sisteme isticanja autora – fotografija dana i tjedna, 5 najaktivnijih, rang liste članova i Hoykin izbor.

Na stranici imamo i nekoliko online fotogalerija kojima promoviramo razne profile autora. U ” Fotosofia International ” regionalnoj publici predstavljamo svjetski istaknute autore, u ” Poznati fotografiraju ” se mogu pogledati fotografije koje su snimile javnosti poznate osobe, ” PROizložba ” je rezervirana za profesionalne fotografe, a ” Highlight ” prikazuje izložbe koje natječajem odabere savjet galerije.

***

Trenutni natječaj na koji se možete prijaviti do 8. travnja 2015. u ponoć:

– natječaj za besplatan fotoseminar Fotosofia Day, koji će se pod stručnim vodstvom Damira Hoyke održati 9. svibnja 2015. u Kutjevu, a kako se prijaviti pročitajte na Fotosofia.info

Seminar, na kojem će sudjelovati 15 odabranih kandidata, koncipiran je kao jednodnevna verzija poznatog sedmodnevnog seminara Fotosofia, i svojevrsna je prilika fotografima da se upoznaju s načinom funkcioniranja Fotosofia koncepta.

” Pred nama je četvrto izdanje seminara Fotosofia Day, koji smo pokrenuli kako bi tijekom godine što više zainteresiranih dobilo priliku uključiti se u Fotosofia aktivnosti. Veselim se što ćemo seminar konačno imati i u Slavoniji, iz koje uvijek imamo puno prijava za seminare. ” rekao nam je Hoyka i dodao: ” Dosadašnji seminari pokazali su se pun pogodak, jer su seminaristi uz edukaciju ponijeli i niz novih poznanstava koja su tijekom vremena prerasla u prijateljstva i dobrodošlu pomoć u fotografiranju. Osim toga, doživjeti Fotosofiju, barem na jedan dan, pokazalo se dragocjeno iskustvo za prijavu i sudjelovanje na glavnom, sedmodnevnom seminaru. ”

Snimanja će se održati u tvrtki Kutjevo, poznatom proizvođaču vina gdje se nalazi i najbogatija domaća vinska arhiva. Zadatak seminarista bit će fotografijama dočarati višestoljetne emocije i legende koje su se zavukle u zidine najstarijeg podruma s neprekinutom tradicijom vinarstva u Hrvatskoj.

” S veseljem iščekujemo kreativnu energiju koju će nam donijeti polaznici Fotosofia druženja u našoj vinariji i podrumu. Sigurna sam da će svojim suvremenim pristupom i fotografskim trendovima dati jedan sasvim novi pogled na vinogradarsku proizvodnju, podrumarstvo, te na najprodavanije vino kao što je naša graševina ili uvijek popularni gemišt, složen upravo s Kutjevačkom graševinom. ” rekla je Sandra Ratković, direktorica prodaje i marketinga Kutjeva d.d. i naglasila kako je, slično kao i fotografija, proizvodnja vina određena strogim smjernicama, ali da se najbolji razlikuju upravo u detaljima koji daju vrhunski proizvod.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.