Autorski stav: dr Milena Dragičević Šešić – ” Za kulturu, protiv kreativnih industrija ”

U rubrici ” Prijatelji i gosti ” ovog tjedna predstavljamo dr Milenu Dragičević Šešić, sa čijom dozvolom na ” Zagrebačkim likovnim umjetnicima ” u cjelosti objavljujemo i njezin tekst: ” Za kulturu, protiv kreativnih industrija ”.

Dr Milena Dragičević Šešić redovni je profesor Menadžmenta u kulturi i Teorije medija na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bila je rektor Univerziteta umetnosti, 2000. – 2004. Diplomirala je 1975. Organizaciju kulturno-umetničkih delatnosti, magistrirala Nauke o dramskim umetnostima u oblasti organizacije kulturno – umetničkih delatnosti 1981. na FDU, a doktorirala Književne nauke – komunikologiju 1990. na Filološkom fakultetu u Beogradu. Usavršavanje na Univerzitetu Pariz VIII-Vincennes ( Diplome d’etudes approfondies, 1976. / 77. ) i Pariz V Sorbonne ( 1977. / 78. ).

Šef je UNESCO-ve katedre za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti od 2004., profesor na Europskoj diplomi kulturnog menadžmenta ( Brisel, od 1991. ), i profesor po pozivu na brojnim univerzitetima ( Columbia & NYU; Buffalo; Lyon, Grenoble, Pariz; Juvaskula, Finska; Jagjelonijan, Krakov; Vilnjus, Riga, Talin, itd. ) Učestvuje u nacionalnim i međunarodnim EU Framework V i COST istraživačkim projektima u domenu kulturne politike, kulture sećanja, urbane kulture, strateškog menadžmenta i održivog razvoja……Pročitaj više 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.