Predstavljanje umjetnice Mercedes Bratoš i najava dvije izložbe

Mercedes Bratoš rođena je 1979. godine u Dubrovniku. 2005. godine diplomirala je slikarstvo u klasi prof. Umberta Borelle na Accademia di Belle Arti di Firenze, a od 2007. godine članica je HDLU-a. Galeriju njezinih radova na ” Zagrebačkim likovnim umjetnicima ” možete pogledati ovdje.

Tijekom mjeseca svibnja, njezini radovi također se mogu vidjeti i na dvije izložbe: 5. 5. 2015. u Galeriji Pikto ( Branimirova 29, Zagreb ) otvara se skupna izložba Lost in the supermarket, na kojoj će svoje radove izložiti Mercedes Bratoš, Toni Mažuranić, Matej Knežević, Anja Maleć i Leo Vukelić. Izložba se može pogledati do 30. svibnja 2015.

Druga izložba na kojoj će Mercedes Bratoš izložiti svoje radove je njezina samostalna izložba pod nazivom ” Glamour ”, koja se otvara 21. 5. 2015. u 19 sati u Izložbenom prostoru Centra za kulturu Čakovec, u sklopu manifestacije Stoljeće filma u Čakovcu. Riječ je o platnima većih dimenzija na kojima autorica kombiniranom tehnikom reinterpretira i reanimira prepoznatljive kadrove, čiji su glavni akteri ikone stila i glamoura zlatnog doba Hollywooda. Na otvorenju izložbe govoriti će povjesničar umjetnosti i likovni kritičar Feđa Gavrilović.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.