Pozivnica: Goran Trbuljak u Galeriji Vladimir Bužančić

U Galeriji Vladimir Bužančić – Centar za kulturu Novi Zagreb ( Trg Narodne zaštite 2, Remetinec, Zagreb ), u ponedjeljak, 18. 5. 2015. u 20 sati, otvara se izložba Gorana Trbuljaka: ” Što je Torbuljak, a što su torbuljaci ”.

Izložba se može pogledati do 9. lipnja 2015., ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom od 9 do 18 sati, četvrtkom i subotom od 10 do 13 sati.

 Izložba Gorana Trbuljaka u Galeriji VB donosi slike na platnu, izrađene posebnom tehnikom slikanja, koju je otkrio sam autor i koju naziva torbuljak slike. Slike čine cjelinu s koferima ( diptih ), u kojima su tehnikom ukapavanja i nastali radovi, a u koje se nakon izložbe ponovo pakiraju, kako bi se na jednostavan i praktičan način mogle transportirati.

Okosnicu izložbe čini narativ inspiriran dvjema anegdotama iz Trbuljakova života, koje evociraju njegove umjetničke početke. Iako primarno autoreferencijalan, Trbuljakov narativ ukazuje na nekoliko nezaobilaznih umjetnika u svojoj mentalnoj prtljagi, poput Duchampa, Pollocka, Rotha, itd.

Tijekom svojog više od četrdeset godina duga umjetničkog djelovanja, Goran Trbuljak problematizira status umjetnosti i umjetnika, daje kritiku njezine konvencionalne vezanosti uz institucije poput galerija i muzeja, kao i veze umjetnosti i tržišta. Pristup temama mu je humorističan i ironičan, te često kritički intoniran. Bavi se likovnom i konceptualnom umjetnošću, filmom, videom i fotografijom. ( Ravnatelj CZKNZ, Branko Marić, prof. )

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.