20. međunarodna izložba karikatura Zagreb 2015

Hrvatsko društvo karikaturista poziva na otvorenje 20. međunarodne izložbe karikatura Zagreb 2015, koje će se održati u utorak, 26. svibnja 2015. godine u 19 sati, u Galeriji Klovićevi dvori ( Jezuitski trg 4, Zagreb ). Izložba ostaje otvorena do 14. lipnja 2015. i može se razgledati od utorka do nedelje, od 11 do 19 sati.

Međunarodna izložba karikatura koja se pod nazivom ” Zagreb ” organizira po 20. jubilarni put, i ove godine okuplja veliki broj autora iz cijelog svijeta. Tema ovogodišnje izložbe je ” Slikarstvo ” sa svim mogućim aspektima koje karikaturisti mogu zamisliti. Izložba će i ove godine biti postavljena u atraktivnom izložbenom prostoru galerije Klovićevi dvori, gdje će biti predstavljeno oko 90 najkvalitetnijih radova od 538 pristiglih, koje je poslalo 263 karikaturista iz 47 zemalja svijeta. Najbrojniji su autori iz Hrvatske (40), Poljske (20), Srbije (16), Ukrajine (13), Rumunjske (13). Izložbu prati kvalitetan katalog na 96 stranica.

Izložba ima natjecateljski karakter, a Ocjenjivački sud je radio u sastavu: Frano Dulibić ( povjesničar umjetnosti ), Antonio Picukarić ( voditelj marketinga galerije Klovićevi dvori ), te Nataša Rašović, Davorin Trgovčević i Milan Lekić ( karikaturisti, članovi HDK ). Nagrađeni radovi i autori biti će predstavljeni na svečanom otvaranju izložbe.


U svrhu promocije ove izložbe, ali i ukupnog rada Hrvatskog društva karikaturista, u suradnji s organizatorima manifestacije ” Ljeto na Štrosu ” organizirat će se izložba radova članova HDK na otvorenom. U subotu 23. svibnja 2015. ako vrijeme dopusti ( ali i u još nekoliko navrata poslije toga ), specijalisti za brzopoteznu portretnu karikaturu crtat će Zagrepčane, kao i goste Zagreba, te tako obogatiti ionako bogatu turističku ponudu grada Zagreba.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.