Kreativne radionice ” Zagrebačke bajke i legende ” u sklopu StrossArt likovne kolonije

U sklopu tradicionalne Gornjogradske likovne kolonije StrossArt, koja se od 1. 6. 2015. već šestu godinu održava na Strossmayerovom šetalištu u Zagrebu, pozivamo vas na prvu seriju kreativnih radionica iz ciklusa ” Zagrebačke bajke i legende ”, u slijedećim terminima tijekom mjeseca lipnja:

13. 6. 2015., subota, od 15 do 20 sati – radionica stripa sa motivima ” Zagrebačkih bajki i legendi ”
14. 6. 2015., nedelja, od 15 do 20 sati – izrada suvenira sa motivima ” Zagrebačkih bajki i legendi ”

Sve radionice su besplatne za učesnike i na njima se dobija besplatan materijal za rad. Voditeljica radionica je mr. art Krešimira Gojanović, akademska slikarica grafičarka.

Radionice su nastale sa ciljem promocije grada Zagreba, njegove kulturne baštine, kulturnog turizma i kreativnih industrija za unapređenje kulturnog turizma, te su namjenjene i djeci i odraslima svih dobnih skupina, različitim umjetnicima i kreativcima koji za njih pokažu interes, ali i svim turistima koji budu željeli na njima sudjelovati.

Suveniri sa motivima iz ” Gričke vještice ”

Na radionicama ćemo se upoznati sa nekim zagrebačkim legendama, kao što je legenda o Manduševcu i o tome kako je Zagreb dobio ime, zatim legende o Crnoj Kraljici, o zagrebačkim vješticama, legende o vilama i Vilinskoj špilji, o Kamenitim vratima, o zakopanom blagu i Zmijskom kralju ispod Slemena, o Kraljičinom zdencu, o Kamenim svatima, o Zmaju iz Klanječkog jezera, i još mnoge druge. Družiti ćemo se i uz Zagorkine likove, prisjetiti se njihovih avantura, no biti će govora i o nekim novijim, tzv. ” urbanim ” legendama.

Zainteresirani sudionici radionica koji su i sami čuli za neke manje znane bajke i legende iz domaćih krajeva, priče iz obiteljske tradicije, i sl., pozvani su da ih podjele na radionicama, kako bismo svi zajedno nešto novo naučili i krenuli ka uzbudljivom procesu kreativnog istraživanja, prvo kroz strip i izradu različitih suvenira na prve dvije radionice, a kasnije i na ostalim radionicama tijekom ljeta na Strossu.

Radionice u sedmom mjesecu:

11. 7. 2015., subota, od 15 do 20 sati – radionica Ilustracija 1:  izrada čestitki i razglednica sa motivima  ” Zagrebačkih bajki i legendi ”
12. 7. 2015., nedelja, od 15 do 20 sati – radionica Ilustracija 2:  izrada slikovnica ( za djecu ) i umjetničkih knjiga sa motivima  ” Zagrebačkih bajki i legendi ”

Suveniri sa motivima ‘ Zagrebačkih bajki i legendi ‘

U osmom mjesecu:

8. 8. 2015., subota, od 15 do 20 sati – radionica Plakata sa motivima  ” Zagrebačkih bajki i legendi ”, ali i razgovor sudionika radionice o tome kako bismo sve u budućnosti mogli vizualno promovirati Zagreb sa motivima tih raznih legendi, koje bi Zagreb učinile privlačnijim i prepoznatljivijim za turiste.

9. 8. 2015., u nedelju od 15 do 20 sati na Strossmayerovom šetalištu napravila bi se i jednodnevna izložba radova svih učesnika prijašnjih radionica, na koju će biti pozvani učesnici radionica, njihovi gosti i razni drugi putnici – namjernici, koji se toga dana zateknu na Strossu, uz mali koktel, druženje, razgovor i razgledavanje radova.

U slučaju kiše, program će se prebaciti na neki drugi dan, a u vezi dodatnih informacija o radionicama, možete se obratiti i na mail: strossart@gmail.com

Organizator čitave manifestacije StrossArt likovne kolonije je Hrvatsko društvo likovnih umjenika, uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.