StrossArt 2015 i ljetna likovna događanja u Zagrebu

Fotografije: Juraj Vuglač

I ove godine na Strossmayerovom šetalištu u Zagrebu, u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Turističke zajednice grada Zagreba, održava se likovna kolonija zagrebačkih likovnih umjetnika – StrossArt, sa bogatim ljetnim programom kreativnih radionica, koje su besplatne za sve građane tijekom tri ljetna mjeseca – od 1. 6. do 1. 9. 2015. Više o programu i rasporedu radionica možete se informirati na stranicama StrossArt likovne kolonije.

Od izlagača na StrossArt-u sudjeluju: Petra Lidia Ševeljević, Željka Grobotek, Biljana Knebl, Irena Kosović, Diana Šimek, Renata Facan pl. Kušec, Dario Rafaelle Orioli, Slavko Bratić, Iva Milinković, Maja Pejčinović i Nedjeljko Tintor.

Voditelji radionica na ovogodišnjem StrossArt-u su slijedeći umjetnici: Marta Živičnjak, Sanja Bauernfreund, Marija Lopac, Krešimira Gojanović, Diana Šimek, Dario Raffaele Orioli, Melinda Šefčić, Ksenija Filipović, Nevenka Miklenić, Ivan Tudek, Mia Janković Shentser, Petra Lidia Ševeljević, Maja Panić, Sanja Pribić, Nina Iris Bešlić, Nebojša Vuković, Irena Vasilj, Maja Kalogera, Željka Grobotek, Monika Meglić i Ante Teskera.

Na dosadašnjim održanim radionicama sudjelovali su i odrasli i djeca, upoznavajući se sa slikarskim tehnikama poput akvarela, akrilika na platnu, laviranog tuša, crtali su se stripovi, izrađivali suveniri, i sl., a dio radionica ove godine biti će posvećen i zagrebačkim bajkama i legendama, pri čemu će likovni umjetnici kroz čitavo ljeto stvarati svoje umjetnine skupa sa građanima i njihovom djecom, da bih ih onda zajednički izložili 9. 8. 2015., na jednodnevnoj izložbi posvećenoj ” Zagrebačkim bajkama i legendama ”, na Strossmayerovom šetalištu.

 

Uz građane na radionicama također sudjeluju i turisti i njihova djeca, pa tako umjetnici svakodnevno imaju priliku čuti zanimljive priče od turista, koji naš grad posjećuju iz različitih zemalja svijeta.

 

Da bi svi oni sa sobom iz Zagreba ponijeli kući lijepe dojmove, te zanimljive priče o Zagrebu, umjetnici su se potrudili da i za turiste osmisle kreativne aktivnosti, pa ih obično zamole da na njihovim radionicama nacrtaju ili naslikaju nešto što je karakteristično za zemlju iz koje oni dolaze. Tako smo već imali i vrlo zanimljive turiste iz Indije, čija su djeca radosno opisivala ljepote svoje zemlje i istovremeno upoznavala neke stare bajke i legende sa zagrebačkog područja.

 

Dio ove vedre atmosfere svakako možete vidjeti i na fotografijama ovogodišnjeg voditelja StrossArt likovne kolonije, Juraja Vuglača, a poželite li se bolje upoznati sa zagrebačkim likovnim umjetnicima na StrossArt-u i sudjelovati na njihovim radionicama, pratite raspored događanja na njihovoj stranici StrossArt.  / K. Gojanović /

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.