Cheng Yuzheng u Galeriji Contra

Cheng Yuzheng – rad

U petak 20. studenoga 2015. u 19 h u Galeriji Contra, Frankopanska 22 ( u dvorištu ), otvara se prva samostalna izložba kineskog umjetnika Cheng Yuzheng-a u Hrvatskoj.

Galerija Contra s ponosom predstavlja radove aktualnog mladog kineskog umjetnika, koji kao primarni radni materijal, koristi slike koje pronađe i sakuplja iz tiska, s televizije, interneta i buvljaka, kako bi ih pretvorio u vlastite slike, pri tome prikazujući nepoznati aspekt poznatim. Bez davanja konačne presude, njegovi su radovi priča o razumijevanju odabranih slika sa slikarskog stajališta. Na izložbi će biti predstavljeni radovi nastali na temelju starih fotografija i razglednica, prikaza iz novina i interneta, te reklama na kojima se nalaze zanimljivi motivi. Njihova nespojivost ovdje krije paradoksalnu činjenicu da je slikanje uvijek situacija bez ikakvog odobrenja. Svaka slika zahtijeva da se naslika potpuno iznova, i da i dalje omogućava idućoj slici, kao što dopušta i prijašnjoj, da ju se vidi mnogo jasnije.

S ovom izložbom Cheng presijeca sve one stvari koje prolaze pokraj oka, iz dana u dan na zaslonima – od zadnjeg ratnog izvještaja do harmoničnog i idiličnog prikaza odmora na razglednici.

Cheng Yuzheng rođen je 1977. godine u Suzhou u Kini. Od 2001. do 2005. studira slikarstvo na sveučilištu u Berlinu. Iste godine stječe zvanje magistra slikarstva. Živi i radi u Berlinu i Šangaju. Cheng Yuzheng izlagao je i u Galerie Fur Aktuale Malerei u Berlinu, Museum of Art u Daytonu, Kunsthausu u Hamburgu.

Galerija Contra djeluje u samom središtu Zagrebu od 2014. godine i promovira vrhunska svjetska imena poput umjetnika Gerharda Richtera, Andrea Butzera, Urlicha Wollfa, izloženog Cheng Yuzhenga, te umjetnica Tina Tin Wang, Ce Jian, kao i mnoge druge suvremene međunarodne i domaće autore, koji danas imaju utjecaj na međunarodnoj sceni.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.