Posjet Vukovaru liječnika iz HKLD-a i umjetnika iz HDLU Zagreb i HDLU-a

U organizaciji Hrvatskog katoličkog liječničkog društva – HKLD ( podružnica Zagreb ) i Stjepana Katića, urednika portala Akademija – Art, brojni liječnici iz Zagreba sa odabranim umjetnicima iz dvije likovne udruge – HDLU Zagreb i HDLU-a, 14. 11. 2015.  posjetili su Vukovar da bi odali počast svim sudionicima obrane Vukovara u Domovinskom ratu.

Odmah na početku cjelodnevnog posjeta, liječnici i umjetnici obišli su Vukovarsku bolnicu, memorijalnu muzejsku izložbu postavljenu u podrumu Vukovarske bolnice, gdje je tijekom tri mjeseca u jesen 1991. djelovala ratna bolnica. Zatim su posjetili Gradski muzej Vukovar smješten u kompleksu Dvorca Eltz, koji danas predstavlja bogati muzejsko-galerijski i multimedijalni centar, u kojem se čuva i prezentira hrvatska kulturna baština sve brojnijim turistima, koji posjećuju obnovljeni Vukovar.

Uz daljnje druženje i sa ljubaznim domaćinima iz Vukovara, posjet se nastavio obilaskom samostana i crkve sv. Filipa i Jakova, te obilaskom Memorijalnog muzeja Domovinskog rata, smještenom u prostorima Vojarne, gdje su posjetitelji iz Zagreba saslušali zanimljivo predavanje sudionika vukovarskih ratnih zbivanja i uz to razgledali zbirku vojnih vozila i oružja. Pred kraj dana, liječnici i umjetnici posjetili su i Memorijalno groblje, gdje su pokopane žrtve Vukovara.

 

Od odabranih umjetnika, posjetu su prisustvovali Vlasta Pastuović Aleksić, Krešimira Gojanović, Ingrid Runtić, Mercedes Bratoš, Karina Sladović, Marija Galić, Ante Čulo, i dr., a suradnja HKLD-a i umjetnika nastaviti će se i najavljenom skupnom izložbom umjetnika u prosincu 2015. u Domu HKLD-a u Zagrebu, koja je u pripremi. ( Foto reportaža iz Vukovara: Krešimira Gojanović )

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.