Posljednja Fragmentologija – suradnja mladih kustosa i umjetnika‏

Goran Novaković: Bez naziva

Ciklus jednodnevnih pop-up izložbi na kojima se, uz otkupljena djela iz Erste fragmenata, predstavljaju mladi neafirmirani umjetnici, završava izložbom u Galeriji osmijeha. Posljednja u nizu Fragmentologija otvara se u petak, 20. 11. 2015. u 20 sati u Galeriji osmijeha, Radićeva 37. Kustosica izložbe je Sonja Švec Španjol.

Na izložbi će biti predstavljeni otkupljeni radovi Ane Vivode, Hrvoja Kerna, Frane Rogića, Gorana Novakovića, Rene Bachrach-Krištofića i Zorice Puškarić, a publici će se predstaviti i mlada autorica Iva Čukelj, studentica treće godine Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Riječ je o jedinstvenoj prilici za upoznavanje s radovima Ive Čukelj: triptihom Planine i skulpturom Pokret, mlada umjetnica istražuje kako jednostavnim materijalom u prirodnoj boji razviti više dimenzija, koje sugeriraju prizore iz stvarnog života.

Iva Čukelj: Pokret, foto Juraj Vuglač

Osnovna forma kruga poslužila je kao baza za oblikovanje organskih vizura, dok je u triptihu Planine preuzela ulogu medijaintimne vizure na oblikovano. Dojam pogleda kroz dalekozor ili objektiv omogućuje promatraču da se, oslobođen ometajućih faktora okoline, fokusira na željeno.

Radovi Ive Čukelj ujedno su bili inspiracija za odabir otkupljenih djela iz fundusa Erste banke. Pročišćenost i bjelina Ane Vivode, materičnost Hrvoja Kerna, spontanost i sloboda u djelu Frane Rogića, suprotnosti objedinjene u radu Zorice Puškarić, teatmosferičnost Gorana Novakovića i Rene Bachrach-Krištofića međusobno se nadopunjuju, nadovezuju ili suprotstavljaju radovima Ive Čukelj. Supostojanjem zrelijih i svježih izričaja ostvaruje se zanimljiv suživot predstavljenih radova, koji u zajedničkom prostoru bivaju obogaćeni novim umjetničkim kontekstima.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s