Izložbeni prostor HKLD-a: Božićna izložba 2015.

Karina Sladović

U Izložbenom prostoru HKLD-a ( Praška 6/II – Marićev prolaz, Zagreb ), 16. prosinca 2015. u 20 sati svečano se otvara skupna izložba hrvatskih slikara ” Božićna izložba 2015. ”, uz prigodni program i domjenak. Izložba ostaje otvorena do 30. siječnja 2016.

Organizatori izložbe: Stjepan Katić, Rok Čivljak, Ivan Barišić

Sudionici izložbe: Ante Čulo, Ingrid Runtić, Juraj Jonke, Krešimira Gojanović, Vlasta Pastuović Aleksić, Karina Sladović, Lahorka Rožić, Marija Galić, Mercedes Bratoš, Milivoj Svoboda, Stjepan Katić, Vanda Jurković

Slike su na hodočašću u Vukovaru, 14. studenoga 2015., donirali sljedeći umjetnici:

Ante Čulo

Ante Čulo

Ante Čulo, akademski slikar, diplomirao na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi prof. Kauzlarića Atača. Više puta je sudjelovao na izložbama u organizaciji HKLD-a. Imao je brojne samostalne izložbe. Istaknuti je pripadnik nove uspješne generacije hrvatskih likovnih umjetnika.

Ingrid Runtić, samostalna umjetnica, diplomirala slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu kod prof. Jordana. Magistarski studij završava na bečkoj Akademiji likovnih umjetnosti, te je u Beču boravila slijedećih 15 godina. Osim slikarstvom, bavi se različitim projektima u kulturi. Urednica je kulture portala HOP.

Juraj Jonke, slikar urbane naive. Slike mu se nalaze u stalnom postavu u zbirci Bauer u Vukovaru, muzeju naive Golubovec, te u stalnom postavu galerija Veliki Tabor, Jastrebarsko, Bjelovar i Novska. Dobitnik je prve nagrade na 7. Međunarodnom festivalu umjetničkih zastavica, 2015. godine.

Krešimira Gojanović, mr. art., predsjednica je HDLU Zagreb. Diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Ante Kuduza, te magistrirala na ALUO u Ljubljani. Osim slikarstvom i grafikom, bavi se još grafičkim i web dizajnom, fotografijom, ilustracijom, likovnom teorijom i likovnim marketingom.

Vlasta Pastuović Aleksić, dopredsjednica HDLU Zagreb. Osim slikarstvom, bavi se keramikom, dizajnom i oblikovanjem unikatnog modnog nakita od oslikane svile. Diplomirala je slikarstvo na četverogodišnjem studiju slikarstva na Visokoškolskoj ustanovi – Šoli za risanje in slikanje – Arthouse u Ljubljani, u klasi profesora Mladena Jernejca.

Karina Sladović, akademska slikarica, rođena u Zagrebu, diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesorice Dubravke Babić. Objavila je mapu ” Vrt ”, s Božom Biškupićem. Njene radove čuva Nacionalna i sveučilišna knjižnica, te zbirka HAZU. O njoj je izdana monografija autorice dr. Ivanke Reberski.

Lahorka Rožić diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Jordana. Sudjelovala je na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu, te na likovnim kolonijama i dobrotvornim aukcijama. Radi kao likovni pedagog. Dobitnica je niza nagrada za likovno-pedagoški rad. Autorica je poznate izložbe ” Dalmacija u mom srcu ”.

Marija Galić diplomirala je slikarstvo u klasi profesora Jernejca u Ljubljani. Dobitnica je dekanskog priznanja. Prigodom izložbe ” Dijalozi ” u Strossmayerovom muzeju, kazala je kako je dijalog na poziciji margina. – ” Mi razgovaramo, ali se ne čujemo, dovoljno se ne slušamo. Razgovor ne ostavlja traga ono što čujemo od sugovornika, nego se zadržava na površini. Svojim slikama pokušavam potaknuti na promišljanja. ”

Mercedes Bratoš, rođena u Dubrovniku, diplomirala slikarstvo u klasi prof. Umberta Borelle na Accademia di Belle Arti di Firenze. Sudjelovala na brojnim izložbama, humanitarnim slikarskim kolonijama i manifestacijama. Poznate su joj izložbe: Old Hollywood, Golden Age, Hollywood dolls, Hollywood stars, Percepcija, Evolucija, Svijetla budućnost, i druge.

Milivoj Svoboda, akademski slikar, rođen u Tomašnici 1932. godine od majke Viktorije rođene Kirin i oca Božidara. Studij na VPŠ-u završava u klasi prof. Veže. Radni vijek provodi na osnovnoj školi u Zagrebu, gdje je za rad s djecom stekao naziv ” Zaslužni likovni pedagog ”. Sudionik 1., 2. i 3. trienala akvarela Hrvatske. Živi i radi u Zaprešiću.

Stjepan Katić, član HKLD-a, iznimno plodan stvaralac na likovnoj sceni Zagreba i Hrvatske. Izradio je i četiri ciklusa Križnog puta Isusovog. O njegovom radu izdana je monografija ” Hrvatski suvenir – knjiga o slikarstvu Stjepana Katića ”, urednice Sendi Katić.

Vanda Jurković, doktorirala umjetnost na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Docentica je na na Katedri za dizajn i likovnu kulturu na Grafičkom fakultetu u Zagrebu. Dobitnica je javnog natječaja za izradu statue nagrade Fantastic Zagreb film sa skulpturom ” Lebdeći tramvaj ” i pohvale žirija natječajne izložbe Biennale mozaika Rijeka.

 Medijski pokrovitelj izložbe: portal Akademija Art

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.