Posjetili smo zagrebačku Poklon galeriju Crocrodeal

U ove dane darivanja kada većina građana želi kupiti neki kvalitetni, originalni poklon, obišli smo malo zagrebačke ulice i pogledali ove godine zaista bogatu trgovačku ponudu. U lijepo uređenom Zagrebu na sve strane niknuli su prigodni sajmovi, dućani su zablistali u prazničkim dekoracijama, a na kraju nas je put odveo u Poklon galeriju Crocrodeal ( Radićeva 16 ), gdje nas je dočekao njezin umjetnički voditelj, Robert Štimec.

Poklon galerija Crocrodeal otvorena je 26. siječnja 2012., te je do sada promjenila nekoliko lokacija u gradu, da bi se od 2013. smjestila u Radićevoj, a od njenih početaka do danas, oko galerije je okupljeno više od 140 hrvatskih autora, koji izrađuju različite unikatne proizvode i umjetnine, pri čemu je svaki njihov proizvod personaliziran, označen deklaracijom i certifikatom.

Ovo je dakle bitno za sve ozbiljne kupce umjetnina, da znaju kako iza svakog proizvoda u galeriji Crocrodeal stoji imenom i prezimenom neki hrvatski autor, koji ima i svoju profesionalnu biografiju i autorski rad iza sebe, a o čemu će voditelj galerije Štimec rado informirati svakog zainteresiranog posjetitelja, koji uđe u galeriju.

 

Iako galerija izvana i iznutra djeluje kao osebujni kreativni laboratorij, Robert nam je naglasio da u svom radu posebno insistira na profesionalizmu, iz poštovanja prema svakom kupcu koji želi znati više o autoru i proizvodu, jer je ljudima dosta kupovanja proizvoda problematične kvalitete i onih uvezenih tko zna od kuda.

U galeriji se potiče inovativnost, razvoj kreativnih industrija, moderna marketinška promocija domaćih umjetnika i dizajnera, a svakodnevno se u njoj odvija i druženje između samih umjetnika, koji dolaze pogledati što su novoga njihove kolege napravili, te se informirati i o novim izložbama, koje u zadnjih godinu dana galerija Crocrodeal organizira u Lounge baru Witness, Amruševa 1, u Zagrebu.

Autori okupljeni oko galerije tako izrađuju skulpture, slike, grafike, umjetničke fotografije, nakit, različite uporabne predmete i predmete za opremu doma, unikatne suvenire, igračke, prigodne poklone……u svim mogućim materijalima poput drveta, kamena, bronce, srebra, plastike, svile, poludragog kamenja, porculana, keramike, stakla, i dr.

Turistima su posebno zanimljivi i suveniri koji populariziraju hrvatsku baštinu poput igli za kravate sa pleterom i glagoljicom, rokovnici, knjižice i posteri sa glagoljicom, šalice sa likovima hrvatskih inovatora i vizurama Zagreba, makete hrvatskih tradicionalnih brodova, i sl., pri čemu su svi ti proizvodi ujedno izvrstan način za predstavljanje Hrvatske svijetu, putem autohtonih materijala i motiva.

U 2016. Galerija Crocrodeal nastaviti će sa svojom misijom, šireći mrežu suradnje sa različitim hrvatskim autorima, povezujući ih sa domaćom i stranom publikom, te svim svojim prijateljima, posjetiteljima, umjetnicima, građanima Zagreba i Hrvatske, Robert Štimec i njegovi autori žele sretnu i uspješnu 2016. godinu !

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.