Ulrich Wulff izlaže u zagrebačkoj Galeriji Contra

Ulrich Wulff

Ulrich Wulff

U četvrtak, 12. svibnja u 19 sati, u zagrebačkoj Galeriji Contra u Frankopanskoj 22 ( u dvorištu ), otvara se samostalna izložba umjetnika Ulrich Wulff-a.

Prepoznatljiv lik ili osoba, koja može i ne mora stajati ispred umjetnika, javlja se u slikama Ulricha Wulff-a, koji živi i radi u Berlinu. Pogrbljen čovjek pojavljuje se na njegovim radovima i čini središte istraživačkog procesa. Wulffovo slikarstvo iskazuje ljubav prema boji i apstrakciji, ali to je minimalistička ljubav. Geste su suzdržane, tekstura suspregnuta, a potezi kista razmatrani. Incident je izražajan, upravo zato što je tako oskudno izražen. Ponavljajući pomak u Wulff-ovom radu između apstrakcije i preslagivanja lika nosi neku sličnost s pojmom nove slike, koja je bila u modi u kasnim 70-im i 80-im godinama, ali čija se ostavština proširila i u ovom stoljeću. Drugim riječima, ideogrammatic aspekt u nekim od svojih prethodnih radova prerastao je u pictogrammatic domenu u sadašnjim radovima. Wulff ipak nameće strogu gramatiku pictogrammatic rada. Pogrbljeni čovjek s njegovih slika protivi se egzistencijalnoj praznini. Epigramatska kvaliteta ranijih radova ovdje se gradi na kvazi-priči.

Ulrich Wolff izlagao je u brojnim galerijama i muzejima poput Hammer muzeja i Thomas Soloman galerije u Los Angelesu; EFA European Fine Art u Berlinu; galeriji Bernd Kugler u Innsbrucku, i dr.

Galerija Contra djeluje u samom središtu Zagrebu od 2014. godine i promovira vrhunska svjetska imena poput umjetnika Gerharda Richtera, Andrea Butzera, Ulricha Wulffa, Cheng Yuzhenga, te umjetnica Tian Tian Wang, Ce Jian, kao i mnoge druge suvremene međunarodne i domaće autore, koji danas imaju značajan utjecaj na međunarodnoj sceni.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.