Nova sezona izložbi u Galeriji Contra: izložba Tanje Deman

©Tanja Deman, '' Garden of Delight '', serija Hramovi kulture, 2014

©Tanja Deman, ” Garden of Delight ”, serija Hramovi kulture, 2014

U četvrtak 15. rujna u 19 sati u zagrebačkoj Galeriji Contra u Frankopanskoj 22 ( u dvorištu ), otvara se izložba jedne od najpoznatijih međunarodno priznatih hrvatskih umjetnica mlađe generacije, Tanje Deman.

Tanja Deman predstaviti će se radovima iz dvije vrlo zamijećene serije fotokolaža – Kolektivni narativi ( 2013. ) i Hramovi kulture ( 2014. ). Nakon istraživanja medija kompleksnih svjetlosnih instalacija, Tanja Deman se usmjerila na fotografiju, fotokolaž i video, te se u navedenim ciklusima posvetila istraživanju odnosa između urbanih sredina, javnih ustanova i prirode. Izložba ostaje otvorena do 15. listopada 2016.

O autorici: Tanja Deman radi u mediju fotografije, fotokolaža i instalacija u javnom prostoru. Rođena je u Splitu u Hrvatskoj. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Njezini radovi su predstavljeni na velikom broju izložbi, između ostalog u Muzeju suvremene umjetnosti, Zagreb / Kunstmuseum Bonn / Museo Revoltella, Trst / Museum of African Design, Johannesburg / Danubiana Meulensteen Art Museum, Bratislava / The Central House of Artists, Moskva ( CHA ) / MUNTREF Centro de Arte Contemporáneo, Buenos Aires / Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, Rijeka /  Collegio Armeno, Venecija / Pavillon Carré de Baudouin, Pariz / TENT, Rotterdam / Unseen, Amsterdam / International Film Festival Rotterdam, te na brojnim video i filmskim festivalima, uključujući Videonale 14; Kassel Documentary Film and Video Festival; Videoex Zurich i Video Dumbo u Eyebeam, New York.

Tanja je sudjelovala je na rezidencijalnom boravku u Nirox Fondation u Johannesburgu, KulturKontakt Austria u Beču, Atelierhaus Salzamt u Linzu, Kunstlerhaus Saarbrucken i Oberfalzer Kunstlerhaus Schwandorf u Njemačkoj i na studijskom boravku na Indiana University of Pennsylvania u SAD-u.

U 2015. godini, Tanja Deman je ostvarila fotografsku instalaciju u javnom prostoru, pod nazivom ” Sommerfreuden ” na Ringturm neboderu na obali Dunava u centru grada Beča.

Više o umjetnici možete saznati na web stranici: www.tanja-deman.com

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.