Sa otvorenja izložbe Dijane Nazor u Galeriji Prica u Samoboru

U maloj dvorani Galerije Prica u Samoboru, 6. rujna 2016. otvorena je samostalna izložba Dijane Nazor, ” Slike u infracrvenom području – odlaganje vidljivog ”. Izložba je umjetnički dio doktorskog rada, poslijediplomskog doktorskog studija Slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Mentori su red. prof. art. Igor Rončević, ak. slikar s Akademije likovnih umjetnosti i izv. prof. dr. sc. Jana Žiljak Vujić s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

O izložbi je govorila povjesničarka umjetnosti i likova kritičarka Branka Hlevnjak, a izložbu je otvorila kustosica Galerije Prica, Nikolina Šimunović. Izložba ostaje otvorena do 17. rujna 2016. Fotografije: Iva Lulić, Antun Bukovec i Boris Hnatjuk.

U predgovoru izložbe zapisao je povjesničar umjetnosti Stanko Špoljarić: ” Različiti umjetnički interesi karakteriziraju umjetnički opus Dijane Nazor, koja u svim dionicama stvaralaštva pokazuje sklonost inovativnom, kako u primjerima unutar klasične estetike, tako i u otvorenosti prema novim likovnim spoznajama. Taj svoj slikarski senzibilitet na ovoj izložbi Dijana razvija u nekoliko smjerova, od kojih je svaki osmišljen u suodnosu dviju slika, jedne preko, odnosno iznad druge. No, donja slika mora biti promatrana kamerom posebne osjetljivosti, jer je promatraču vidljiva zahvaljujući čitanju boja u infracrvenom području, u energiji svjetla i jednostavno, vrijednosti i posebnosti koje pojedina boja sadrži. Na taj način na ovoj jednoj, posjetitelji praktički mogu razgledati dvije izložbe, jednu odmah vidljivu i drugu prikrivenu i prezentnu tek okom kamere. U svakom slučaju radi se o intrigantnom dijalogu, koji nudi novu razinu umjetničke komunikacije. ”

Jedna misao o “Sa otvorenja izložbe Dijane Nazor u Galeriji Prica u Samoboru

  1. Povratni ping: Doktorska izložba „Slike u infracrvenom području – odlaganje vidljivoga“ u Galeriji Prica u Samoboru - Dijana Nazor Čorda

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.