Novosti u Galeriji Crocrodeal

Zagrebačka Galerija Crocrodeal, smještena u Radićevoj 16, mjesto je na kojemu se potiče inovativnost i kreativna afirmacija domaćih umjetnika, pa tako brojni autori okupljeni oko galerije izrađuju različita djela likovne i primijenjene umjetnosti poput skulptura, slika, crteža, grafika, umjetničkih fotografija, unikatnog nakita, suvenira i prigodnih poklona. Nastavljajući svoju misiju i u 2016. kroz širenje suradnje sa hrvatskim autorima, Galerija Crocrodeal svoju ponudu obogatila je djelima nekih novih autora, kao i sa novim djelima dosadašnjih autora.

Petar Hranuelli rođen je u Supetru, 27. 12. 1975. Izlaže od 1994. godine na 42 samostalne i 84 skupne izložbe u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja. O njegovom umjetničkom radu pisali su istaknuti likovni kritičari: Nikola Albaneže, Nikolina Mahović, Stanko Špoljarić, Rašeljka Bilić, Romina Peritz, Davorin Vujičić, Snježana Kauzlarić, i dr., a djela mu se nalaze u brojnim javnim i privatnim zbirkama po Hrvatskoj i u svijetu.

 

Boris Pecigoš rođen je 1974. u Zagrebu, a zadnjih godina živi i stvara u Rijeci. Završio je četverogodišnji studij slikarstva na ljubljanskom Arthouse – College of Visual Arts, te stekao zvanje diplomiranog slikara ( BA, bacc. art ). Trenutno dovršava školovanje za magistra likovne umjetnosti ( MFA, mr. art ), u sklopu kojeg radi na opsežnom projektu land arta. Član je HDLU Zagreb ( Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb ), te je osnivač i voditelj udruge Atelier Hayat, u kojoj djeluje kao umjetnik, prirodoljubac i poeta.

 

Diana Šimek rođena je u Zagrebu 1980. 1998. završila je školu Primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, a 1999. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu i završava slikarski odjel u klasi prof. Igora Rončevića, 2004. godine. Od 2005. član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Bavi se slikarstvom, izradom zidnih murala, dizajnom i unikatnim oblikovanjem, izradom ilustracija i animacija, pisanjem stručnih članaka o likovnoj umjetnosti, te osmišljavanjem i organizacijom likovnih radionica za djecu i odrasle. Izlagala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu, te sudjelovala na različitim likovnim kolonijama po Hrvatskoj.

 

Krešimira Gojanović rođena je 13. 2. 1970. u Osijeku. 1989. završila je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, a 1993. diplomirala je na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu – klasa prof. Ante Kuduza. 2010. magistrirala je na ALUO Ljubljana – smjer Oblikovanje vizualnih komunikacija, pri mentoru prof. Milanu Eriču. Izlagala je na 45 samostalnih izložbi i osamdesetak skupnih u zemlji i inozemstvu. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika, HDLU Zagreb, te slovenskog društva BMG za promociju turizma i umjetnosti.

 

Sabina Blažić rođena je 1972. godine u Zagrebu. Cijeli život živi i radi u Zagrebu, osim jednog kratkog perioda, kada boravi u Italiji. Oduvijek privučena ljepotom prvenstveno prirode, te svih vrsta umjetnosti, i sama se počinje baviti umjetničkim izražavanjem 2008. godine, te radi u tehnici akrila, kombinirajući ga sa različitim materijalima. Intenzivno se bavi i umjetničkom fotografijom, te je imala do sada nekoliko samostalnih i nekoliko skupnh izložbi.

 

Elvira Ladišić nakon završenog studija na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, smjer Trgovinsko poslovanje, upisuje studij slikarstva u Ljubljani. Diplomirala je 2015. na četverogodišnjem preddiplomskom studiju slikarstva na College of Visual Arts – Arthouse u Ljubljani, pod vodstvom profesora Mladena Jernejca. Sudjelovala je na više skupnih izložbi u Ljubljani i Zagrebu. Članica je HDLU Zagreb.

 

Andreja Dujnić rođena je 1973. godine. Stručnost i zvanje kreativnog slikara stječe 2005. u ” Studiju Tanay ” kod akademskog slikara i profesora E. R. Tanaya u Zagrebu. Do sada je imala 9 samostalnih izložbi, te je sudjelovala na više od 40 likovnih radionica i preko 50 skupnih izložbi, pretežno humanitarnog i donacijskog karaktera. Osim djela svjetovnog karaktera, autorica je i sakralnih djela. Nekoliko oltarnih slika na području Sisačke biskupije donirala je kao pomoć u obnovi ratom stradalih kapelica.  Njezini radovi nalaze se u mnogim galerijama i privatnim zbirkama diljem Hrvatske i u inozemstvu.

 

Max Juhasz rođen je 1967. u Vukovaru, starom baroknom gradu na rijeci Dunavu. Fotografirati počinje 1991, za vrijeme rata u Hrvatskoj. U radu se najviše koristi jednostavnim fotoaparatima s filmom. Izlagao je samostalno i na mnogobrojnim skupnim izložbama. Portfolio mu je objavljivan u uglednim domaćim i inozemnim časopisma, te online-magazinima za umjetničku fotografiju. Osnivač je i član kolektiva Kadar 36, te član Hrvatskoga društva likovnih umjetnika (HDLU) i HDLU Zagreb. Živi i radi u Zagrebu.

 

Još hrvatskih autora i njihovih djela može se vidjeti na stranicama Galerije Crocrodeal ili neposrednim posjetom galeriji, na adresi Radićeva 16, Zagreb, svaki dan od 10 do 20 sati, a subotom od 10 do 15 sati.

E mail: galerija.crocrodeal@gmail.com
Mobitel: 099 3355 707

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.