Predstavljanje: unikatni nakit i obrt za umjetničko stvaralaštvo VlastaArt

U mnoštvu istih predmeta, koje nam danas na tržištu nudi masovna proizvodnja odjeće i nakita, umijeće je pronaći nešto drugačije i posebno.

Vlasta Pastuović Aleksić, magistra slikarstva i članica HDLU Zagreb, odnedavno vlasnica Obrta za umjetničko stvaralaštvo i podučavanje iz područja likovne kulture, pod nazivom VlastaArt, predstavlja nam ovdje svoja mala remek-djela u obliku unikatnih ogrlica i broševa, od kojih su broševi i ogrlice načinjeni od rukom oslikane svile i registrirani kod Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, u kategoriji industrijskog dizajna.

Ogrlice

” Kada bismo svi nosili isti nakit, on nas više ne bi ukrašavao, već bi bio dio dnevne jednoobraznosti. Nakit nas nedvojbeno ukrašava više, nego što to čini frizura ili odjeća. Tek ukrašena odjeća dolazi do punog izražaja i privlači poglede. Na neki tajanstveni način, modni detalji čine nas posebnima. Nakit je poput simbola, sažeti oblik naše individualnosti. Sretna sam kad neka žena to prepozna, pa u kolopletu žica, staklenih i Swarovski perlica, otkrije neku vlastitu priču satkanu od čipke, prepozna svoj san, potisnuto sjećanje. ” – kaže autorica o svom radu.

Dvije su vrste modnog nakita koji se može pronaći u ovoj zanimljivoj umjetničkoj radionici:

– Decentni nakit za poslovne žene. Tamni poslovni ženski kostimići dobiti će posebnu notu ako ih ukrasimo brošem ” Paun ” ili ” Val ”, uklopit će se u zadani ” dresscode ”, ali i napraviti mali individualni iskorak.

– Modni ukrasi za dnevne i večernje izlaske, ali i vjenčanja, za koje prigode si možemo dopustiti da izgledamo posebno, raskošno, drugačije, nesvakidašnje….

Broševi

Cvjetni broševi

Radi se o cijeloj jednoj kolekciji ogrlica, inspiriranoj tradicijskim vjerovanjima u vile i vilenjake.

” Kao što se vile mogu pretvoriti u svašta, mogu iz jednog elementa poprimiti svojstvo drugog, tako su sve žene baš kao i vile: ” Mudre proročice, gatarice i lĕkarice, te mogu svakog čovĕka nadvladati mudrostju i jakostju, nadariti svakim blagom. ” ( Kukuljević 1851:88 ).

” Izrađujem zelene i plave ogrlice namijenjene Vodenim vilama, srebrne ogrlice sa sedefastim detaljima namijenjene su Nebeskim vilama, a tamno crvene ogrlice vjerojatno će se svidjeti Zemnim vilama. Na svakoj je ženi da odredi kojoj skupini vila pripada ” – priča nam Vlasta kroz smijeh.

Detalji vilinskih ogrlica

Dani su darivanja, stoga razveselite neku svoju dragu žensku osobu, kako biste joj se zahvalili za korektnu poslovnu suradnju.

Poklonite nešto lijepo i unikatno ženskim osobama koje cijenite, volite, simpatizirate, poštujete, ali ne zaboravite i sami sebi nešto pokloniti. Nakit se radi u malim serijama. Primaju se narudžbe i za personaliziranu izradu nakita, prema željama klijenata.

Moguća je primopredaja u Zagrebu ili Zaprešiću ili  dostava pouzećem. Uz prethodnu najavu i sami možete doći u Vlastinu umjetničku radionicu u Zaprešiću i osobno pogledati čega tu sve ima. Ako niste sigurni u ukus osobe kojoj želite nešto pokloniti, iskoristite mogućnost kupnje poklon bona. Svojom kupnjom potičete žensko poduzetništvo u Hrvatskoj. Albume sa fotografijama broševa i ogrlica pogledajte na Facebook stranici Art by Vlasta.

Kontakti:

VLASTAART
Vlasta Pastuović Aleksić, mag. art.
Adresa: Trg dr. Franje Tuđmana 5, Zaprešić
Mob.: 091/569 2847
E-mail: vlastapastuovic@gmail.com

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.