Natječaj za predstavljanje umjetnika i suradnju sa ”Zagrebačkim likovnim umjetnicima”

Portal ”Zagrebački likovni umjetnici” i HDLU Zagreb i u 2017. godini nastavljaju sa predstavljanjem domaćih likovnih umjetnika, galerija i umjetničkih udruga kroz različite kategorije naših rubrika: autorske virtualne galerije umjetnika i virtualne izložbe, intervjui sa umjetnicima, fotoreportaže, stručni tekstovi i recenzije iz područja likovne umjetnosti, osvrti na izložbe, kritički tekstovi o strukovnim problemima domaćih umjetnika.

Stoga vas pozivamo da nam se javite sa vašim prijedlozima za suradnju u 2017. godini.

Prednost kod predstavljanja imati će ove godine profesionalni likovni umjetnici, koji duži niz godina djeluju na hrvatskoj likovnoj sceni, te su članovi Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i ostalih strukovnih likovnih udruga na području Zagreba i Hrvatske. Također nam se za predstavljanja mogu javiti i likovne udruge i galerije koje djeluju na području Zagreba i zagrebačke županije, kao i domaći kustosi, likovni kritičari, povjesničari umjetnosti, i dr.

Sve objave i prezentacije umjetnika, likovnih udruga i galerija na ”Zagrebačkim likovnim umjetnicima” su besplatne, no obzirom da su ”Zagrebački likovni umjetnici” neprofitan medij koji opstaje isključivo na volonterskom radu svojih stalnih suradnika, tako smo vremenski ograničeni da predstavimo sve one autore koji bi to željeli, pa ćemo ove godine na natječaju izabrati one autore, čiji prijedlozi budu zadovoljavali profesionalne standarde struke, te predstavljali zanimljiv sadržaj za naše čitaoce i likovnu publiku.

U prijavnici koja se šalje na mail hdlu.zagreb@outlook.com potrebno je priložiti:

1. Za predstavljanja umjetnika i virtualne izložbe umjetnika: prilaže se profesionalna biografija umjetnika sa popisom strukovnog obrazovanja i usavršavanja, članstvima u strukovnim udrugama, popisom dosadašnjeg umjetničkog djelovanja, izložbi, radionica i ostalih projekata koje je umjetnik provodio, te sa izjavom umjetnika o svom radu i njegovim specifičnostima, kao i 10 do 20 fotografija djela umjetnika sa kratkim opisom, koji sadrži naziv, tehniku, dimenzije i godinu nastanka djela.

2. Intervjui sa umjetnicima: ove godine u ovoj kategoriji cilj nam je predstaviti profesionalne likovne umjetnike srednje i starije generacije, koji već duži niz godina djeluju na hrvatskoj likovnoj sceni i imaju profesionalna iskustva koja bi željeli podjeliti sa mlađim generacijama, zbog uspostavljanja boljeg strukovnog među-generacijskog dijaloga, kao i temeljitijeg upoznavanja kulturne publike sa radom likovnih umjetnika, koji su značajno doprinjeli razvoju hrvatske kulture. U natječajnoj prijavi potrebno je priložiti umjetničku biografiju, do pet fotografija djela po izboru autora, te prijedlog tema o kojima bi umjetnik želio razgovarati unutar svog intervjua.

3. Stručni tekstovi, recenzije, osvti na izložbe, kritički tekstovi: također je potrebno priložiti biografiju autora, neki od tekstova po vlastitom izboru, uredno lektoriran od strane autora, sa pratećim materijalom od par fotografija za ilustraciju teksta. Osvrti na izložbe mogu biti popraćeni fotoreportažama sa izložbi, fotoreportažama iz ateljea umjetnika, a mogu nam ih podjednako slati i likovni umjetnici, ali i likovni kritičari i povjesničari umjetnosti svih generacija, koji vole pisati i žele svoje tekstove javno publicirati.

4. Za predstavljanje umjetničkih galerija i likovnih udruga: potrebno je u prijavi priložiti informativni tekst o galeriji ili udruzi, kada je nastala, čime se sve bavi, koji su joj najznačajniji projekti, autori, aktivnosti, kontakt podaci, itd., sa vizualnim materijalom – od pet do deset fotografija koje prate tekst.

Natječaj je otvoren do 15. veljače 2017., a u vezi svih dodatnih informacija možete se obratiti Hrvatskom društvu likovnih umjetnika Zagreb / HDLU Zagreb, na mail: hdlu.zagreb@outlook.com

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.