Druga godišnjica ”Zagrebačkih likovnih umjetnika”

Prije točno dvije godine, 14. 2. 2015. pokrenut je portal ”Zagrebački likovni umjetnici” kao virtualna platforma za predstavljanje likovnih umjetnika s područja Zagreba i zagrebačke županije, ali i čitave Hrvatske. Možemo s ponosom reći da je naše stranice do sada pogledalo 40 000 posjetitelja iz brojnih država svijeta, sa približno 257 000 pregleda sadržaja na portalu, pri čemu smo ostali usko specijalizirani na sadržaje iz područja likovne i vizualne kulture, te nismo svoje čitatelje privlačili sa bombastičnim i skandaloznim političkim aferama, niti ostalim žutim sadržajima.

Do sada smo uspješno predstavili brojne umjetnike koji djeluju u našem gradu ili dolaze u njega izlagati iz drugih gradova, te smo najavama, ali i fotoreportažama, likovnim recenzijama, tekstovima i intervjuima popratili razne zanimljive likovne izložbe, sa čime svakako planiramo nastaviti i dalje. Krenuvši prvo od virtualne platforme za okupljanje i predstavljanje likovnih umjetnika, nismo se zaustavili samo na tome, nego smo sa djelom naših suradnika 2015. osnovali novu zagrebačku strukovnu likovnu udrugu, HDLU Zagreb, gdje također u ovom trenutku okupljamo preko 80 aktivnih umjetnika.

Važno je reći i da smo se javljali na neke natječaje grada Zagreba za financiranje javnih potreba u kulturi, no do sada od grada Zagreba nismo dobili nikakva sredstva, pa se portal i dalje uređuje potpuno volonterski, a svim umjetnicima koji su se javljali za suradnju, njihovi prilozi na portalu objavljivani su besplatno, sa čime nastavljamo i dalje, jer ne želimo dozvoliti da nas nedostatak novca spriječi u našim nastojanjima da na dostojan način predstavimo rad domaćih likovnih stvaralaca, a koji danas u Hrvatskoj u najvećem broju slučajeva žive i djeluju u vrlo lošim radnim uvjetima, za što veliku odgovornost snose upravo one institucije koje bi se trebale brinuti o kulturi i ljudima koji je stvaraju, a ipak to ne rade dovoljno dobro.

No o svim tim problemima likovne scene u Hrvatskoj također ćemo nastaviti pisati i analizirati ih, tražeči rješenja, pa i dalje pozivamo sve one koji s nama žele surađivati – da nam se jave. Impressum i kontakt

I sretan nam drugi rođendan! 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.