Likovni susret na Palmižani, od 21. 4. do 28. 4. 2017.

U organizaciji Dagmar Meneghello i Galerije Remek-djela iz Zagreba, održati će se Likovni susret na Pamižani od 21. 4. do 28. 4. 2017. Sudjelovati će 13 umjetnika: iz Sarajeva Amra Zulfikarpašić, iz Vršca Živko Grozdanić Gera, iz Novog Sada Slavko Krunić, iz Beograda Marko Tubić, iz Zagreba Alana Kajfež, Helena Ohnjec, Petar Ćujo, Toni Franović, Nikolina Ivezić, Petar Hranuelli, iz Varaždina Nikola Vudrag, iz Osijeka Andrej Tomić i iz Splita Tisja Kljaković Braić.

Tema ovogodišnjeg Likovnog susreta je AKT – prikaz nagog ljudskog tijela u različitim položajima, pokretima i držanjima; tema umjetničkih djela od prapovijesti do danas, prikazan samostalno ili unutar kompozicije; u različitim materijalima i svim slikarskim i kiparskim tehnikama. Više o umjetnicima na stranici Galerije Remek-djela.

Obitelj Meneghello stvarala je više od jednog stoljeća turistički kompleks na otoku Klement, koji krasi spoj prirodnih ljepota i kulturnog sadržaja. Eugen Meneghello kao vlasnik velikog obiteljskog posjeda od oko 300 hektara, radio je na stvaranju arboretuma i izgradnji ljetnikovca za turiste još u 19. stoljeću. Kontinuitet obiteljske tradicije nastojali su očuvati njegovi potomci, Toto Meneghello zajedno sa suprugom Dagmar.

Danas, najstariji član obitelji Dagmar Meneghello vodi jedno od najljepših turističkih ljetovališta Hrvatske. Uspjela je okupiti najveća imena hrvatske umjetnosti i sačuvati njihova djela, na taj način stvorila je pravu umjetničku koloniju. Priredila je nekoliko stotina izložbi u njezinoj umjetničkoj galeriji na Palmižani, gdje se pružila šansa da se otkriju mladi talentirani umjetnici.

Restoran Meneghello – Palmižanski ”rajski vrt” – Pakleni otoci

Na Palmižani u restoranu Meneghello možete pronaći savršen odmor. U predivnom i opuštajućem ambijentu punom boja, okruženim botaničkim vrtom mnogobrojnih vrsta biljaka, daleko od civilizacije, opustit ćete tijelo i um. Također, ravnodušnim vas neće ostaviti ni mediteranska i tradicionalna kuhinja restorana, kao i veliki izbor poznatih hrvatskih vina. U svakom kutku restorana se može osjetiti prisutnost umjetnosti, šareni zidovi, staze, fenjeri, umjetičke slike i drugi radovi. Obitelj Meneghello se dugo starala da ambijent ima tu dozu autentičnosti u svakom smislu, da ju je nemoguće ne primjetiti. Ostaje vam samo da se prepustite i uživate, a mnogima može poslužiti kao čista inspiracija.

Restoran Meneghello se ne nalazi na obali, već na jednoj od staza, može se reći da je put do restorana izvanredna prilika da budete u potpunom kontaktu sa prirodom. Postoje i mnoge druge staze na otoku, neke od njih vas mogu odvesti do malih uvala, a ako krenete u istraživanje, možete provesti cijeli dan na ovom otoku mira, koji je inače poznat po velikom broju sunčanih sati.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.