Poziv na radionice ”Vizualne komunikacije i kulturni marketing za profesionalne umjetnike 2017”

U rujnu 2017. u organizaciji HDLU Zagreb održati će se serija strukovnih radionica ”Vizualne komunikacije i kulturni marketing  za profesionalne umjetnike 2017” (plakat – strip – ilustracija – karikatura – ručno rađena umjetnička knjiga), uz kreativnu kampanju i završnu izložbu polaznika radionica.

Radionice su besplatne i namijenjene su likovnim umjetnicima, članovima različitih strukovnih udruga, kao i umjetnicima koji nisu članovi udruga, ali aktivno djeluju na domaćoj likovnoj sceni, zatim studentima umjetničkih akademija i srodnih fakulteta, te svim onim kreativcima koji svoj rad, znanja i vještine žele plasirati na domaćem i stranom tržištu. Pozivamo vas da se prijavite za sudjelovanje na radionicama i popratnim programima do 5. 9. 2017. na mail hdlu.zagreb@outlook.com – uz prijavu je potrebno priložiti kratku biografiju i kontakt podatke, uz napomenu koji vas termini radionica zanimaju.

Umjetnici koji nisu u Zagrebu također mogu sudjelovati na radionicama, kroz kreativnu kampanju koja će se odvijati na blogu radionica, izradom i prezentacijom plakata koji tematiziraju položaj likovnih umjetnika u Hrvatskoj – više na linku, gdje možete vidjeti neke od već napravljenih plakata autora koji su preko ljeta sudjelovali u našoj kampanji: Robert Štimec, Dalibor Brlek Slavenski, Juraj Jonke, Dražen Pavlović, Alfred Freddy Krupa, Marija Kruljac, Danko Merin, Krešimira Gojanović, Denis Kaplan, Jasminka Bukvić, Morana Jugović, Antonija Cesarec, i dr.

Dalibor Brlek Slavenski

Dalibor Brlek Slavenski

Teme ovogodišnjih radionica:

– položaj likovnih umjetnika u Hrvatskoj
– umjetnik kao kreator medijskog sadržaja
– obrazovanje za kreativne i kulturne industrije
– promocija umjetnika i oblikovanje vizualnih materijala
– umjetnici na internetu 

Vrijeme održavanja:

1. radionica – subota, 9. 9. 2017. od 11 do 15 h
2. radionica – nedjelja, 10. 9. 2017. od 11 do 15 h
3. radionica – subota, 16. 9. 2017. od 11 do 15 h
4. radionica – nedjelja, 17. 9. 2017. od 11 do 15 h

Mjesto održavanja: Privatna škola s pravom javnosti LINIGRA, Gjure Szaba 4, Zagreb  (kod okretišta Črnomerec) – prostor je dostupan za osobe sa invaliditetom.

Plan i program radionica:

Dražen Pavlović

Dražen Pavlović

1. RADIONICA (subota, 9. 9. 2017. od 11 do 15 h): Predavanje i praktični rad u okviru kojega će umjetnici kreirati umjetničke plakate i kreativnu kampanju na temu ”Položaj likovnih umjetnika u Hrvatskoj”, okrugli stol i savjetovanje sa umjetnicima, vezano uz donošenje novog Zakona za umjetnike u Hrvatskoj.

2. RADIONICA (nedjelja, 10. 9. 2017. od 11 do 15 h): Kreativna kampanja na temu ”Položaj likovnih umjetnika u Hrvatskoj”, izrada umjetničkih plakata, stripova, ilustracija, karikatura, umjetničkih knjiga.

3. RADIONICA (subota, 16. 9. 2017. od 11 do 15 h): Predavanje i okrugli stol na temu ”Umjetnik kao kreator medijskog sadržaja”, te praktični rad u okviru kojega će se umjetnici baviti temama promocije umjetnika na internetu (kreiranje umjetničkih blogova i portala) i oblikovanja vizualnih materijala (plakat, ilustracija, brošura).

4. RADIONICA (nedjelja, 17. 9. 2017. od 11 do 15 h): Predavanje i okrugli stol o efikasnijem umjetničkom obrazovanju za kreativne i kulturne industrije, izrada umjetničkih plakata i ostalih vizualnih materijala na temu razvoja kreativnih i kulturnih industrija, položaja likovnih umjetnika i tranzicije umjetnika prema novim modelima kreativnog izražavanja.

Robert Štimec

Robert Štimec

***
Umjetnici će na radionicama dobiti besplatan materijal za rad i radnu skriptu, a svi radovi koji nastanu na radionicama ”Vizualne komunikacije i kulturni marketing za profesionalne umjetnike 2017” biti će predstavljeni na blogu radionica, te na završnoj izložbi polaznika radionica.

Voditeljica i autorica radionica: Krešimira Gojanović, akademska slikarica i grafičarka, rođena je 1970. u Osijeku. 1989. završila je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, a 1993. diplomirala je na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, klasa prof. Ante Kuduza. 2010. magistrirala je na ALUO Ljubljana – smjer Oblikovanje vizualnih komunikacija, pri mentoru prof. Milanu Eriču. Osim slikarstvom i grafikom, bavi se još grafičkim i web dizajnom, fotografijom, ilustracijom, likovnom teorijom i likovnim marketingom, te organizacijom likovnih i dizajnerskih radionica za djecu i odrasle. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i slovenskog društva BMG za promociju turizma i umjetnosti. 2015. sa kolegama je osnovala novu strukovnu udrugu zagrebačkih likovnih umjetnika – HDLU Zagreb. Izlagala je na 48 samostalnih izložbi i 80-ak skupnih u zemlji i inozemstvu.

Suradnica na radionicama:

Ivana Kolić osnivač je likovnog društva InArt, gdje je voditelj likovnih i kreativnih radionica od 2006. godine. Sudionik je niza kulturnih i humanitarnih projekata, od kojih je u više njih imala i ulogu organizatora. Osim slikarstvom, bavi se grafičkim dizajnom i ilustracijama. Autorica je mnogih grafičkih oblikovanja i dizajnerskih rješenja za potrebe tiska različitih publikacija, te vizualnih identiteta. Ilustratorica je osam edukativnih slikovnica za djecu, autor brošure za djecu ”Probudite kreativnost” (2010.), te autorica priručnika ”Umijeće gledam-crtam-slikam” u izdavanju. Član je strukovnog savjeta HDLU Zagreb od 2016. godine.

 

Radionice financijski podržava grad Zagreb.

 

 

Medijska podrška:

mojzagreb.info – Portal Zagreb

Ludvig dizajn – okupljalište zaljubljenika u stvaralaštvo

Culturenet.hr

urbancult.hr

HKKKI – Hrvatski klaster kreativnih i kulturnih industrija

Voxfeminae.net

Vizikultura.hr

studentski.hr

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.