Prva samostalna izložba Antonije Sakoman u Galeriji Laval Nugent

Antonija Sakoman, ”Mamina kuhinja”

U Galeriji Laval Nugent (Vodnikova 4, Zagreb), u četvrtak 2. studenoga 2017. u 19 sati otvara se prva samostalna izložba Efemerni život/efemerni rezovi akademske slikarice Antonije Sakoman.

Tri ciklusa Antonije Sakoman, nastala tijekom studija na Akademiji likovnih umjetnosti objedinjeni su na izložbi “Efemerni život/efemerni rezovi”, te sadržajno tumače zastranjenje zajednice, odnosno čovječanstva, prvenstveno u polju mentalnog, društvenog i socijalnog propadanja i otuđenja, ističući gubitak primarnih ljudskih vrijednosti, koje bivaju zamijenjene elementima moći i dominacije. Unutar kompleksnog sadržajnog korpusa, Antonija istražuje različite aspekte likovnosti i načine na koje umjetnost može utjecati na promatrača.

Antonija Sakoman rođena je 1988. godine u Zagrebu. Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu završava kao prvostupnica slikarstva 2014. u klasi profesora Zlatka Kauzlarića. Iste godine upisuje diplomski studij slikarstva i studij završava 2016. godine pod mentorstvom profesora Zlatka Kauzlarića, kao magistra slikarstva. Tijekom studija dobila je Pohvalu Akademije za uspješan rad u akademskoj godini 2013/14. Sudjelovala je na desetak grupnih izložbi. Godine 2017. otkupljen joj je umjetnički rad na Erste natječaju ”Fragmenti 13” za mlade umjetnike, te sudjeluje kao umjetnička suradnica na oslikavanju prostornih instalacija ”Urban Toys”, postavljenih duž Ilice kao dio ”Projekta Readymade Ilica”. Surađivala je sa Dramskom akademijom na postavljanju predstava kao scenski slikar. Bavi se i restauracijom kamena.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.