HDLU Zagreb raspisuje natječaj za predstavljanja umjetnika na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici” povodom 150 godina Hrvatskih društava likovnih umjetnika

Robert Štimec, ”Zdenac života”, 2015

U 2018. godini obilježiti će se 150 godina Hrvatskih društava likovnih umjetnika, svih ovih 10 HDLU-ova sa Popisa Ministarstva kulture RH, a koji su se vremenom razvili iz prvobitnog Društva umjetnosti, osnovanog 1868. godine u Zagrebu. Danas gradski i županijski HDLU-ovi djeluju u Hrvatskoj kao samostalna i ravnopravna udruženja, te će ovu važnu obljetnicu u 2018. godini obilježiti i zagrebački HDLU Zagreb kroz različita događanja, kao i pozivom umjetnika da se jave na natječaj za predstavljanja umjetnika na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici” u 2018. godini. Natječaj je otvoren do 15. siječnja 2018., a svi prijedlozi mogu se poslati na mail hdlu.zagreb@outlook.com

Portal ”Zagrebački likovni umjetnici” digitalna je platforma za neprofitnu promociju hrvatskih i zagrebačkih likovnih umjetnika, koji kontinuirano djeluju na hrvatskoj likovnoj sceni i svojim umjetničkim djelovanjem značajno doprinose hrvatskoj kulturi i umjetnosti. Od 2015. godine, HDLU Zagreb kao strukovno likovno udruženje koje okuplja umjetnike na području Zagreba, ali i šire, intenzivno radi na promociji umjetnika, umjetničkih udruga, izložbi i različitih galerija na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici”, pri čemu su sve objave i promocija za umjetnike i ostale naše suradnike bili potpuno besplatni, pa će tako biti i ubuduće.

Na ovom sad natječaju, HDLU Zagreb poziva umjetnike na predstavljanja na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici” u 2018. godini, pri čemu je potrebno da zainteresirani umjetnici na mail udruge hdlu.zagreb@outlook.com pošalju svoju biografiju, osobnu fotografiju, te do 30-ak fotografija svojih karakterističnih djela, u attachmentu maila u jpg. formatu, sa nazivima, dimenzijama i opisom tehnika u kojima su djela nastala, kako bi im se na portalu napravila virtualna galerija. U prilogu maila, umjetnici mogu dostaviti i neke recenzije sa prijašnjih izložbi ili vlastitu izjavu o svom umjetničkom radu, te linkove na svoje web stranice ako ih imaju i kontakt podatke po želji.

Uredništvo portala ”Zagrebački likovni umjetnici” po završetku natječaja 15. siječnja 2018., odabrati će deset umjetnika, a koji će biti predstavljeni na portalu u 2018. godini, kroz obilježavanje 150 godina Hrvatskih društava likovnih umjetnika. Dobro došli su nam umjetnici iz različitih hrvatskih gradova i strukovnih udruga, ali i oni umjetnici koji nisu članovi nikakvih udruga – važno nam je da istaknemo raznolikost i bogatstvo hrvatske likovne scene, te upoznamo likovnu publiku sa različitim umjetnicima koji djeluju u Hrvatskoj. Sve objave su besplatne za umjetnike i odvijati će se tijekom čitave 2018. godine.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.