Izložba Tatjane Bezjak u Galeriji Vladimir Bužančić

U Galeriji Vladimir Bužančić (Trg Narodne zaštite 2, Zagreb), u srijedu, 13. lipnja 2018. godine u 20 sati otvara se izložba Tatjane Bezjak, pod nazivom ”Fraktali”. Izložba se može pogledati do 30. lipnja 2018., ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom od 10 do 18 sati, četvrtkom i subotom od 10 do 13 sati.

Iz predgovora kustosice Anite Zlomislić: U okviru godišnje programske koncepcije GVB pod nazivom ”Prostor naš svagdašnji – prostor kao znak ili simbol reprezentacije, kao utopijski/distopijski pejzaž ili kao (dis)funkcionalni oblik kolektiviteta”, Tatjana Bezjak producirala je izložbu ”Fraktali” koju čini pet žičanih skulptura. Skulpture su mišljene kao prostorni crteži, čija je ishodišna točka promatranje prirodnih formi. Linijske i fraktalne strukture skulptura funkcioniraju kao fraktali ili kao formacije poput jata ptica ili riba u kojima smo sposobni prepoznati odnos jedinke i cjeline, a cjelinu identificirati kao oblik kolektiviteta.

Prostor je temeljna oblikovna i značenjska sastavnica skulptura Tajane Bezjak. S jedne strane, on je gradbeni element forme i vezivo koje drži na okupu elemente jednog rada, a s druge vitalan element svake cjeline, pa tako i cjeline likovnog postava. Umjetnost Tatjane Bezjak okrenuta je istraživanju vizualnih struktura egzistencijalnih matrica i dešifriranju ”velike slike” svijeta.

Kao takva, unutar spomenute godišnje programske koncepcije Galerije Vladimir Bužančić, ukazat će na oblike i prostor koji nas okružuju, kao znak/oblik individualne i kolektivne svijesti. Javnost je pozvana svjedočiti oblik i prostor u njihovoj metafizičkoj kauzalnosti, pa time i potrebu za svjesnim i odgovornim djelovanjem u vlastitom društvenom i prirodnom okruženju. (Anita Zlomislić)

Biografija autorice 

Tatjana Bezjak rođena je u Zagrebu 1971. godine. Pohađala je Školu primjenjene umjetnosti i dizajna te je potom 1995. godine diplomirala kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi  prof. Stanka Jančića. Izlagala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama. Realizirala je tri skulpture u javnom prostoru: “Ptice” (Gradsko kazalište Žar ptica, Zagreb); “Niz” (Kukljica na otoku Ugljanu); “Bartol Kašić” (bista, Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje, Zagreb). Objavila je roman “X”. Živi i radi u Zagrebu kao samostalna umjetnica.

 

info:

Centar za kulturu Novi Zagreb
GALERIJA VLADIMIR BUŽANČIĆ
Trg Narodne zaštite 2, Zagreb
mob. 099/2143-226
galerija.vladimir.buzancic@czk-novi-zagreb.hr
www.czk-novi-zagreb.hr

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.