Dvije dubrovačke autorice Veronika Šulić i Anamarija Bezek izlažu u Napulju na Cam festivalu Survival III Casoria

Veronika Šulić: ''Un albero di fico al chiaro di luna'', kombinirana tehnika na papiru

Veronika Šulić: ”Un albero di fico al chiaro di luna”, kombinirana tehnika na papiru

Na nedavno otvorenom (13. 7. 2018.) ovogodišnjem izdanju Cam festivala Survival III Casoria u Napulju ove godine izlaže sedamdeset autora i među njima sa svojim radovima sudjeluju dvije dubrovačke autorice: Veronika Šulić i Anamarija Bezek.

CAM Casoria Contemporary Art Museum osnovan je 2005. godine sa ciljem da postane kulturna platforma i eksperimentalni laboratorij, ali prije svega kao referentna točka za univerzalnu suvremenu umjetnost s otvorenim kontekstom.

Zajednička tema ovog festivala odnosi se na opstanak suvremene umjetnosti u današnjem društvu, a program se sastoji od središnje izložbe, nastupa, panel diskusija i radionica. Izvaredni vizualni i medijski događaj pokrenut muzejom CAM-a uključuje više od 300 međunarodnih umjetnika, koji izlažu i sudjeluju u programu festivala na području veličine od 2000 m prostora. Cam festival Survival III Casoria u Napulju otvoren je 13. 7. 2018., a trajat će do 13. 10. 2018.

Veronika Šulić: ''Rocce di corallo'', kombinirana tehnika na papiru

Veronika Šulić: ”Rocce di corallo”, kombinirana tehnika na papiru

Veronika Šulić nakon završene likovne akademije radi na obnovi kulturne baštine. Specijalizirala je restauraciju zidnog slikarstva, te kao djelatnica Hrvatskog restauratorskog zavoda obnavlja nepokretnu kulturnu baštinu diljem Hrvatske. Potpredsjednica je hrvatskog odbora ICOMOS-a. Slikarstvo, modeliranje i dizajn su joj spiritus movens od mladih dana. Na Likovnoj akademiji je bila u klasi Dina Botterija, te Kažimira Hrastea. Održava Likovne radionice crtanja i modeliranja u Art Lazareti, sudjeluje na skupnim izložbama HDLU-a Dubrovnik, te ULIPUDA. Također izlaže na međunarodnoj izložbi Natura Hereditas u studenom 2017. u Metkoviću.

Sudjeluje u scenografskim rješenjima za kazališnu udrugu ”Kolarin” iz Dubrovnika. Radi grafička rješenja za plakate kazališnih predstava. U Galeriji Artur u Dubrovniku sudjeluje na skupnoj izložbi ”Od Age do agore” 2018. godine. Prvu samostalnu izložbu priređuje u Galeriji Narodne knjižnice Dubrovnik, pod nazivom ”Mali format – Sveti razgovor” u veljači 2018. godine. Na međunarodnoj izložbi Light space & Time online Gallery ”Animals” nagrađena je sa posebnom nagradom ”Special recognition author” u svibnju 2018. Izlaže na međunarodnoj izložbi ”Kulturoš” u Čakovcu u svibnju 2018. Na međunarodnoj izložbi SURVIVAL III u Napulju izlaže dva rada u kombiniranoj tehnici na papiru: ”Rocce di corallo” i ”Un albero di fico al chiaro di luna”.

Anamarija Bezek: ''Yesterday is here'', keramička skulptura

Anamarija Bezek: ”Yesterday is here”, keramička skulptura

Anamarija Bezek rođena je u Dubrovniku 12. 5.1969. godine, gdje živi i radi. Započela je raditi s glinom u likovnoj radionici prof. Agnes Velikonje u Osnovnoj školi Lapad. Od 1995. do 2000. godine učila je keramički zanat kod keramičarke Karin Garmsen-Fradl. Studirala na Studij restauracije i konzervacije na Sveučilištu u Dubrovniku. Umjetnički se izražava u keramici, a radila je na poslovima zaštite kulturne baštine u Hrvatskoj i Italiji, uža specijalnost restauracija stucca.

Također je radila kao restaurator keramičkih artefakata za muzeje u Italiji i Hrvatskoj. Član je Art radionice Lazareti, Hrvatskog društva likovnih umjetnika Dubrovnik i ICOMOS-a. Kreirala je i vodila keramičke radionice za djecu i odrasle. Do sada je svoje radove izlagala u Hrvatskoj: u Dubrovniku, Metkoviću, Opatiji, Sisku i Zagrebu, te u inozemstvu u Cortoni i Firenci u Italiji i u Sofiji u Bugarskoj.

Na izložbi SURVIVAL III predstavlja se keramičkom skulpturom Yesterday is here.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.