Sportski vremeplov prikazan kroz dizajn i ilustraciju

Od ovog ljeta Grad Pula je bogatija za još jedno mjesto za izlazak i opuštanje u samom centru grada. Naime, na popularnim Giardinima, proslavljeni hrvatski vaterpolist Damir Burić otvorio je kafić u kojem je s javnosti diskretno odlučio podijeliti svoj životni sportski put. Damir je, kao osvajač brojnih sportskih uspjeha, kako na reprezentativnom (olimpijske, svjetske i europske medalje), tako i na klupskom planu, za svoje zasluge od Grada Pule dobio prostor, koji je pretvorio u kafić intimnog interijera i atmosfere, kroz koju je ispričao svoju priču.

Za izradu vizualnog identiteta u grafičkom smislu angažiran je pulski grafički dizajner i ilustrator Zvonimir Čačić, član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika, koji je Damirovu priču ispričao kroz proces oblikovanja najvažnijih elemenata vizualnog identiteta (kao što su logotip, definicija boja i tipografije), do apliciranja istih na sredstva komunikacije i informiranja, pa sve do oblikovanja prigodnih proizvoda poput vinske ambalaže.

Svakako, najzahtjevniji zadatak u procesu izrade vizualnog identiteta bilo je osmišljavanje i izrada velikih zidnih infografika s tematikom prikaza Damirovog sportskog puta i uspjeha, koji su ovjekovječeni kao slikovno tipografski vremeplov u vidu gradova, godina i ostalih detalja iz te uspješne sportske priče.

Što se uređenja interijera tiče, za taj je zadatak bila zadužena mlada arhitektica Tonka Diković. Tko se nađe u Puli, svakako neće požaliti ako nakratko predahne na ovome mjestu.

 

Više o umjetnikovom radu na njegovoj mrežnoj stranici:

Zvonimir Čačić
http://zvonimircacic.wixsite.com/portfolio

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.