Virtualna izložba: Robert Štimec, produkt dizajn – novi radovi

Robert Štimec, Lampa No. 6

Robert Štimec, Lampa No. 6

U svojoj radionici u zagrebačkoj Ilici, Robert Štimec svakodnevno dizajnira različite uporabne predmete, na inovativan način istražujući materijale sa kojima oblikuje svoje lampe, satove, pepeljare ili nakit. U tom procesu oblikovanja, Robert ništa ne baca, jer se sve može iskoristiti za izradu nekog novog predmeta: stari dijelovi kompjutera i mobitela, različite cijevi i kutije, uz malo mašte i izumiteljskog žara u njegovim rukama postaju unikatne lampe ili zidni satovi futurističkih oblika i dizajna. Posebno su zanimljive i njegove unikatno dizajnirane pepeljare u drvetu za ljubitelje kvalitetnih cigara, pri čemu je Robert koristio različite vrste drveta i oblikovao je prave male umjetnine, koje osim uporabne vrijednosti, imaju i onu estetsku.

Na tržištu koje je danas preplavljeno predmetima masovne proizvodnje, velika je avantura kreirati male autorske serije unikatnih uporabnih predmeta, na što će se odvažiti samo iskusni majstori zanata, kojima je kreativnost ujedno izazov i poticaj, sa kojim stalno održavaju strukovnu kvalitetu, prenoseći svoje iskustvo i na mlađe generacije dizajnera. Tako smo ovdje dobili i primjer tzv. održivog dizajna koji koristi reciklirane materijale, ali promiče i vrijednosti ručnog rada, razvoj inovativnosti i povezivanje funkcionalnosti i estetike u svakodnevnom življenju.

Pogledajte virtualnu izložbu novih radova Roberta Štimeca!

Lampe i satovi

 

Pepeljare za cigare

 

O autoru: Robert Štimec rođen je u Pazinu 1956. godine, a od rane mladosti živi u Zagrebu, gdje se i školovao. Po zvanju je grafičar, a po statusu grafički i produkt dizajner. Tijekom duge strukovne karijere bavio se fotografijom, uređenjem interijera, grafičkim i produkt dizajnom, dizajnom nakita i namještaja, izradom scenografija. Od 2012. do 2018. vodio je Galeriju Crocrodeal u Zagrebu, sa predstavljenim djelima od preko 250 hrvatskih autora. Također je organizirao 21 samostalnu i 3 zajedničke izložbe raznih autora u likovnim i dizajnerskim tehnikama.

Član je ULUPUH-a od 1985. godine, Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika od 1988. godine, Zajednice za industrijski dizajn od 2010. godine, te Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb od 2015. godine. Živi i radi u Zagrebu.

E mail: galerija.crocrodeal@gmail.com

Copyright (c) Robert Štimec

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.