Virtualna izložba crteža povodom četvrte godišnjice portala ”Zagrebački likovni umjetnici”

Alfred Freddy Krupa, ''Klečeći akt'', francuska sepia i crni lavirani tuš, pero i kist, 64x47 cm

Alfred Freddy Krupa, ”Klečeći akt”, francuska sepia i crni lavirani tuš, pero i kist, 64×47 cm

Prije četiri godine godine, 14. 2. 2015. pokrenut je portal ”Zagrebački likovni umjetnici” kao digitalna platforma za neprofitnu kulturnu promociju likovnih umjetnika sa područja Zagreba, ali i čitave Hrvatske. Portal ”Zagrebački likovni umjetnici” i prateću facebook stranicu od 2015. uređuje Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb – HDLU Zagreb, koje je 2015. osnovano u Zagrebu kao samostalno zagrebačko udruženje, koje okuplja likovne umjetnike na području Zagreba i Hrvatske.

Možemo i ove godine sa zadovoljstvom reći da je naše stranice do sada pogledalo 114 019 posjetitelja iz brojnih država svijeta, sa 610 612 pregleda sadržaja na portalu. U objavama i našim virtualnim izložbama, kao i galerijama na portalu do sada smo predstavili veliki broj domaćih likovnih stvaralaca, te smo najavama, ali i fotoreportažama, likovnim recenzijama, tekstovima i intervjuima popratili razne zanimljive likovne izložbe i autore, sa čime svakako planiramo nastaviti i dalje. Povodom četvrte godišnjice portala ”Zagrebački likovni umjetnici”, odlučili smo vam predstaviti recentne radove umjetnika i članova HDLU Zagreb, koji su ovoga puta posvećeni crtežu i crtačkoj vještini, a ova virtualna izložba biti će uvod i u 1. zagrebački Festival crteža u organizaciji HDLU Zagreb, o čemu ćemo vas također pravovremeno obavjestiti na našem portalu i pozvati umjetnike na suradnju.

Tihomir Cirkvenčić, “Šikara”, tuš i gvaš na papiru, 13x13 cm

Tihomir Cirkvenčić, “Šikara”, tuš i gvaš na papiru, 13×13 cm

U udruzi HDLU Zagreb od početka našeg osnivanja potičemo kreativnu suradnju umjetnika kroz izložbe koje organiziramo u raznim ‘realnim’ prostorima, no također i kroz virtualne izložbe i prezentacije umjetnika na internetu, kako bismo bili dostupniji publici u brojnim gradovima, pa i državama. Internet je tako danas postao nezamjenjivo sredstvo u kulturnoj promociji različitih umjetnika, koji na njemu mogu postati suvereni kreatori medijskog sadržaja, te pronaći novi prostor slobode za svoje izražavanje, ali isto tako uz pomoć njega mogu steći zanimljive suradnje i poznanstva sa drugim kolegama umjetnicima i likovnom publikom širom svijeta.

Predstavljeni umjetnici: Alfred Freddy Krupa, Krešimira Gojanović, Snježana Šebalj, Stjepan Perković, Suzana Gajdek i Tihomir Cirkvenčić.

 

 

Također pogledajte i video sa virtuoznim, četverosatnim crtačkim maratonom Tihomira Cirkvenčića, uz koji želimo svim našim autorima, ali i čitaocima sretnu 4. godišnjicu portala ”Zagrebački likovni umjetnici”!

 

 

 

 

E mail: hdlu.zagreb@outlook.com
Impressum – Zagrebački likovni umjetnici – HDLU Zagreb

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.