INART likovna kolonija Novigrad 2019

Likovno društvo InArt u suradnji sa načelnikom općine Novigrad, Josom Klapanom, organizira okupljanje umjetnika, među kojima se nalaze članovi udruge InArt i članovi HDLU Zagreb, u cilju provedbe projekta trodnevne likovne kolonije u dalmatinskom Novigradu. Sudionici kolonije tijekom svog gostovanja u Novigradu, od 15. do 17. 6. 2019. održati će slikarske radionice na otvorenom, gdje će izraditi likovna umjetnička djela sa motivima etnološke i kulturne baštine grada te pejzaže ili vedute po vlastitom odabiru.

Sudionici likovne kolonije Novigrad 2019: Antonija Cesarec, Ivana Kolić, Laura Šarabok, Nina Kaurić, Valentina Kasapović, Vesela Polašek, Damir Petravić, Mateo Kolić, Slobodan Kolić, Martina Petravić.

Zainteresirani građani i djeca moći će se okušati u likovnom radu i/ili druženju sa profesionalnim likovnim umjetnicima, u nedjelju 16. 6. 2019. u terminima od 10 do 12h i od 17 do 19 h na nekoliko lokacija duž rive, ovisno o vremenskim uvjetima.

Novigrad je odabran kao predivno turističko mjesto, neopterećeno mnogobrojnim hotelima te sačuvane kulturne baštine, a koja inspirira i poziva na umjetničko izražavanje pojedinca ili grupe. Projekt kolonije osnovan je s ciljem osnaživanja kreativnih inicijativa koje mobiliziraju raspoložive resurse, pokreću nove modele suradnje i pronalaze izvore i tehnike ključne za razvoj zajednice. Naglasak projekta je na povezivanju, solidarnosti i na produktivnoj komunikaciji s relevantnim sudionicima u zajednici.

Kreativni, originalni osobni rad nema vrijednost samo za autora, već vrijednost za zajednicu u smislu njegovanja vrijednosti djela. Rad sa vlastitim rukama obogaćuje, nadahnjuje, povezuje, educira i izražava osobnost autora. U lokalnoj zajednici akcija ima za cilj oplemeniti, informirati i unaprijediti pojedinca i/ili grupu, likovnu kulturu i turističku ponudu koja omogućava nove poticaje, interes i rad na polju likovne umjetnosti i kreativnosti te razvoj međugradske i međužupanijske suradnje likovnih društava.

Organizator ispred InArt Zagreb: Ivana Kolić
Koncepcija kolonije i vizualni identitet: Ivana Kolić
Medijski pokrovitelj: Zagrebački likovni umjetnici – HDLU Zagreb

Likovnu koloniju financijski podržava Općina Novigrad.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.