6. Zagrebački ljetni likovni salon 2022: ‘Hrvatska književnost u djelima likovnih umjetnika’ u Galeriji Kontrast – poziv umjetnicima do 15. svibnja 2022.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb šestu godinu zaredom organizira ”Zagrebački ljetni likovni salon”, koji će se održati u srpnju 2022. u Galeriji Kontrast (Kulturni centar, Dubrava 51a, Zagreb), pod nazivom ”6. Zagrebački ljetni likovni salon 2022 – Hrvatska književnost u djelima likovnih umjetnika”. Osim ‘realne’ izložbe u galeriji Kontrast, na 6. Zagrebačkom ljetnom likovnom salonu imati ćemo i veliku prateću virtualnu izložbu na portalu Zagrebački likovni umjetnici, na kojoj ćemo, uz autore koji izlažu u Galeriji Kontrast, predstaviti i radove svih ostalih umjetnika čiji rad odgovara konceptu salona, a koji zbog prostornih ograničenja nisu stali na ‘realnu’ izložbu u galeriji Kontrast.

I ove godine osim članova HDLU Zagreb, na izložbu pozivamo umjetnike iz drugih umjetničkih udruga u Zagrebu i zagrebačkoj županiji, a također i umjetnike koji nisu članovi strukovnih udruga, ali njihova djela odgovaraju konceptu izložbe. Umjetnici iz Zagreba i zagrebačke županije imati će prednost na ‘realnoj’ izložbi, a na prateću virtualnu izložbu mogu se javiti umjetnici iz svih dijelova Hrvatske. Kroz temu 6. Zagrebačkog ljetnog likovnog salona ”Hrvatska književnost u djelima likovnih umjetnika” želimo razvijati književno-likovne suradnje, te potaknuti umjetnike i kulturnu publiku da čitaju djela hrvatskih književnika, koja će likovni umjetnici interpretirati u svom likovnom radu. Pozivamo tako likovne umjetnike da nam se javite na natječaj sa vašim likovnim djelima koja su inspirirana hrvatskim književnicima/icama i hrvatskom književnošću – romanima, novelama, dramama, pričama za djecu i odrasle svih žanrova, iz bilo kojeg razdoblja, a u obzir dolaze i poetska djela. Više o uvjetima i terminima natječaja možete pročitati na poveznici.