Izložbeni prostor – Centar za kulturu Čakovec

Izložbeni prostor Centra za kulturu Čakovec od 1981. priređuje likovne izložbe, a od 1991. ostvaruje status priznatog izložbenog prostora prema kriterijima HDLU-a, HZSU-a i ULUPUH-a. Na nacionalnoj razini stekli smo ugled, prema kojem smo postali jedan od respektabilnijih prostora za izlaganje. Izložbe imaju stručni izbor, umjetnički i tehnički postav, te otvorenje. S drugim relevantnim izlagačkim prostorima ili galerijama u Republici Hrvatskoj organiziramo naša likovna događanja.

Najznačajnijim smatramo što su naši posjetitelji naši sugrađani, u najfrekvantnijem prostoru za događanja u kulturi u gradu, ali i mladi iz srednjih škola Čakovca, koji su česti sudionici otvorenja izložbi. Satovi likovne kulture za osnovne i srednje škole održavaju se u našem prostoru. Nakon otvorenja izložbi korisnici našeg programa, koji je otvoren sedam dana u tjednu, su namjerni, ali i nenamjerni posjetitelji drugih programa.

Riječ je o renomiranom prostoru, koji je ugled stekao kontinuitetom u održavanju likovnih izložbi umjetničke razine. Od 1991. godine voditeljica Izložbenog prostora je Marina Oskoruš ( profesorica filozofije i komparativne književnosti ).

Kontakt: marina.oskorus@ck.t-com.hr

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.