Likovne radionice Diane Šimek

ilustracija-radioniceMjesto održavanja: Novi Zagreb

Održavaju se individualne poduke crtanja i slikanja, pripreme za upis u Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, pripreme za prijemni ispit na fakultete ( Akademija likovnih umjetnosti, Arhitektonski fakultet, Studij dizajna, Tekstilno tehnološki fakultet, Grafički fakultet – grafički dizajn ), te druge srodne škole i fakultete.

Osim individualnih poduka i priprema koje se održavaju po dogovoru, održavaju se likovne radionice za djecu i odrasle ” Crtam, slikam !! ” i likovno-kreativne radionice za predškolce ” Volim igru ”.

Likovna radionica ” Crtam, slikam !! ”

Voditeljica: Diana Šimek, akad. slikar i prof. likovne kulture

Likovna radionica koja je namijenjena za djecu od 8 god. na dalje i za odrasle.

Termini: petkom od 18, 15 h do 19, 45 h i subotom od 11 do 12, 30 h. Radionica je otvorena za nove polaznike, sadržaj je prilagođen svakom polazniku i uvijek se mogu priključiti novi.

Zamišljena je za duži vremenski period kao tečaj, a svakom sljedećom radionicom uči se novi sadržaj, od jednostavnijeg prema složenijem. Ovim likovnim radionicama stječe se osnovno, ali i cijelokupno slikarsko obrazovanje kroz:

– likovno i vizualno izražavanje i oblikovanje ideja, osjećaja, doživljaja i iskustva i pritom otkrivanje osjećaja zadovoljstva u stvaranju
– istraživanje i upoznavanje različitih crtačkih i slikarskih materijala, tehnika i postupaka
– susret sa općim likovno estetskim osnovama i likovnim elementima, te mogućnostima primjene stečenog znanja
– snalaženje u prostoru, osjećaj za kompoziciju, sklad, osjećaj za boju, ritam, i sl.
– različiti načine rada – crtanje i slikanje prema predlošku, po promatranju, po modelu, u prirodi, prema zamišljanju, i dr.
– upoznavanje i učenje vrednovanja umjetničkih djela različitih umjetnika i stilskih razdoblja
– individualni pristup svakom od polaznika, prilagođen njegovom vlastitom radu, znanju i iskustvu

Napomena: radionice se ponekad mogu održati u prirodi, ovisno o lijepom vremenu, i prema dogovoru, crtanje i slikanje u prirodi, pejzaž, veduta, i dr. Za posebno zainteresirane polaznike mogući su zadaci za rad kod kuće, i pregled radova uz komentar i kritiku. Moguć je i individualni rad, po željama polaznika, rad na određenoj tehnici ili motivu, termin po dogovoru

Predbilježbe za radionice, kao i za sve ostale informacije javiti se na:
mail: dianasimek.zg@gmail.com ili
mob: 091 523 7186

Dječji radovi polaznika mojih radionica:

 

O voditeljici:

Diana Šimek rođena je u Zagrebu 1980. 1998. završila je školu Primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, a 1999. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu i završava slikarski odjel u klasi prof. Igora Rončevića, 2004. godine. Od 2005. član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Od lipnja 2007. do rujna 2010. piše za ” Olimp ”, magazin Hrvatskog olimpijskog odbora, rubrika Umjetnost i šport. Od rujna 2010. do srpnja 2011. radi u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru. 2012. završila je tečaj pedagoško – psihološke i didaktičke izobrazbe predmetnih nastavnika na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Bavi se slikarstvom, izradom zidnih murala, dizajnom i unikatnim oblikovanjem, izradom ilustracija i animacija, pisanjem stručnih članaka o likovnoj umjetnosti, te osmišljavanjem i organizacijom likovnih radionica za djecu i odrasle. Izlagala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu, te sudjelovala na različitim likovnim kolonijama po Hrvatskoj. Živi i radi u Zagrebu.

www: Diana Simek Art

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.