Ljetna virtualna izložba članova HDLU Zagreb 2017.

Danko Merin: iz ciklusa Garden, ulje na platnu

1. 8. 2017. U ovim vrućim ljetnim danima, na našem portalu odlučili smo vam predstaviti recentne radove umjetnika i članova HDLU Zagreb, u ”Ljetnoj virtualnoj izložbi 2017.” Uživajte u djelima umjetnika, ljetnoj pauzi i odmoru!

Predstavljeni umjetnici: Danko Merin, Antonija Cesarec, Ivana Kolić, Boris Pecigoš, Zlatko Isaković – Lula, Višnja Peter, Branka Kopeti, Morana Jugović, Ana Cerovski, Juraj Jonke, Luka Koščak, Denis Kaplan i Jasminka Bukvić.


Danko Merin rođen je u Sarajevu 1962. godine. Nakon završene Likovne akademije u Sarajevu, bavi se grafikom, slikanjem, pedagoškim radom, digitalnim dizajnom, umjetničkom keramikom. Slika u tehnikama: ulje na platnu, pastel, akvarel. Član je HDLU-a i HDLU Zagreb.


Antonija Cesarec rođena je 1946. godine u Prelogu, živi u Zagrebu. Likovno obrazovanje stekla je u autorskoj školi “AGORA”, gdje završava verificirani program i polaže majstorski u klasi prof. Ksenije Turčić. Likovno se izražava u svim slikarskim tehnikama, no ponajbolje joj odgovara tehnika akrila. Izlagala je na dvanaest samostalnih izložbi i mnogobrojnim žiriranim skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu, te sudjeluje na mnogobrojnim međunarodnim i domaćim likovnim kolonijama humanitarnog i donacijskog karaktera. Djela joj se nalaze u mnogim umjetničkim i privatnim kolekcijama u zemlji i inozemstvu.


Ivana Kolić: Odraz, akril na platnu

Ivana Kolić rođena je 1977. u Zagrebu. Umjetničko stvaralaštvo njen je poziv od rane mladosti. Svojim radovima se do sada predstavila na mnogobrojnim skupnim, te tri  samostalne izložbe u Zagrebu.

Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb, te predsjednica likovnog društva InArt, gdje je voditelj likovnih i kreativnih radionica od 2006. godine.

Ivana Kolić je sudjelovala u nizu kulturnih i humanitarnih projekata, od kojih je u više njih imala i ulogu organizatora. Osim slikarstvom, bavi se grafičkim dizajnom i ilustracijama.

 


Boris Pecigoš magistrirao je likovnu umjetnost na ljubljanskom Arthouse – College of Visual Arts. Transcendentnost glazbe i poezije, novodobni misticizam, nedokučiv misterij prolaznosti i smrti, a prije svega ljepota prirode – u svemu tome nalazi nadahnuće za svoje umjetničko stvaranje. Čest motiv njegovih slika su stabla i njihova mitološka i duhovna simbolika.

Istražuje i formu mandale, propituje mistiku drevnih simbola (spirale, kruga, sunca, i sl.) te rabi glagoljicu i arapsko pismo. Jakim koloritom i/ili dinamičnom lirskom apstrakcijom nastoji izraziti emocije koje proizlaze iz koncepta koji ga vodi prema stvaranju djela. Naglašena reljefnost i tekstura površine omogućuju i taktilno doživljavanje njegovih radova.


Zlatko Isaković – Lula: Pogled 3, akril na platnu

Zlatko Isaković – Lula rođen je 1952. u Cerniku (Nova Gradiška), školovao se i živi u Zagrebu.

Likovnom stvaralaštvu teži od samog djetinjstva, crpi inspiraciju iz vlastitih iskustava, te interpretira poglede pejzaža, gradskih veduta i mrtve prirode.

Nakon 1996. potpuno se prepušta likovnim izražajima i iskušava vlastita umijeća kroz sve crtačke i slikarske tehnike, uz povremeno stručno vodstvo akademskih slikara iz Zagreba.

Do sada je izlagao na više grupnih izložbi, te mu se radovi nalaze kao stalni postav u galerijama, crkvama, bolnicama i privatnim zbirkama.

 


Višnja Peter rođena je 1948. u Zagrebu, likovno se izražava od 1999. godine, upisom na Otvoreno učilište u Zagrebu, unutar likovne grupe pod umjetničkim vodstvom prof. Dubravka Lepeja. Svoja djela stvara u ulju i akriliku na platnu. Članica je Hrvatskog likovnog društva (HLD) u Zagrebu i HDLU Zagreb, te je bila član Grupe 69, udruge Ama Artem i SULS – Varaždin.

Sudjelovala je na preko stotinu likovnih kolonija, kao i kolonija humanitarnog karaktera. Izlagala je na preko stotinu skupnih izložbi u Hrvatskoj, te u inozemstvu u Češkoj i Slovačkoj. Radovi joj se nalaze u različitim izložbenim prostorima, bolnicama, crkvama, domovima, te privatnim zbirkama u Italiji, Čileu, Južnoafričkoj republici i Hrvatskoj.


Branka Kopeti: Tvarnost florealnog, kombinirana tehnika, 70 x 100 cm

Branka Kopeti, dipl. ing. matematike, rođena je u Slavonskom Brodu 29. 6. 1948. godine. Slikanjem se bavi cijeli svoj život, a izlagati je počela nakon završene trogodišnje stručne edukacije pod vodstvom mentorice Vjere Lalin na Rokovom perivoju, krajem 80-ih godina.

Nastavlja sa usavršavanjem na mnogobrojnim likovnim okupljanjima i kolonijama, od kojih su neke humanitarnog karaktera.

Iza sebe ima 40-ak samostalnih izložbi, te je sudjelovala i na mnogobrojnim skupnim izložbama. Članica je Grupe 69 i HDLU Zagreb.

 


Morana Jugović dipomirala je dizajn na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 1996. godine i završila je školu fotografije ”Super Studio 13” u Milanu. Od tada radi u struci kao grafički dizajner i fotograf. Od djetinjstva do danas kontinuirano polazi različite škole slikanja. Posljednjih šest godina sudjeluje na seminarima ”Osho Art Therapy and Painting Training” u Amalurri u Španjolskoj kod ak. slik. Meere Hashimoto.

Od 2015. godine postaje asistent Meere Hashimoto na međunarodnim seminarima Art Therapy and Painting Training. Od 2010. godine polaznik je škole tai chija “Art du Chi”. Morana je rođena i živi u Zagrebu i majka je dvoje djece.


Ana Cerovski: Nakon puta, komb. tehnika, 60 x 60 cm

Ana Cerovski rođena je 1947. godine. Likovnom umjetnošću bavi se od 2000. godine, te je učila slikarstvo u klasi prof. Dubravka Lepeja, prvenstveno tehnike ulja i akrila.

Sudjelovala  je na mnogobrojnim likovnim kolonijama i dobrotvornim akcijama.

Iza sebe ima preko 150 skupnih i 10 samostalnih izložbi.

Članica je HDLU Zagreb i grupe 69.

Živi i radi u Zagrebu.

 


Juraj Jonke rođen je 27. rujna 1954. u Klenovniku (Hrvatsko Zagorje ), doselio se 1958. u Zagreb, u Frankopansku ulicu, u kojoj je proveo djetinjstvo i mladost. Slika od 1991. i tijekom tog vremena postao je stalni član Hrvatskog društva naivnih umjetnika, Hrvatskog likovnog društva, Društva minijaturista Zaprešić i HDLU Zagreb.

Juraj Jonke ima iza sebe četrdesetak samostalnih i više od 350 skupnih izložbi, a radovi mu se nalaze u mnogim javnim i privatnim zbirkama. Sudjelovao je u nizu međunarodnih natječaja i dobivao nagrade i priznanja, a slike su mu bile izložene i u Americi i Japanu.


Luka Koščak: Pejzaž, ulje na platnu, 100 x 140 cm

Luka Koščak rođen je 1989. u Zagrebu.

Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti, upisao je Arthouse u Ljubljani i diplomirao 2014. godine.

Izlagao je na više žiriranih izložbi i od 2015. član je HDLU Zagreb.

Živi i radi u Zagrebu.

 


Denis Kaplan živi i radi u Zagrebu, te u svom umjetničkom izričaju kombinira dvije velike ljubavi – slikarstvo i glazbu. Njegove slike, pretežno apstrakcije u tehnici akrila na platnu, inspirirane su glazbenim djelima različitih žanrova, od klasične glazbe preko jazza i rocka, do popularnih melodija i evergreena. Audiofil, diskofil, muzički kolekcionar, audio konstruktor i umjetnik, kroz svoj likovni izraz izražava snagu i bogatstvo boja svoga unutarnjeg svijeta.

Slike iz svog bogatog opusa od preko 500 djela, za koje je često i nagrađivan, osim na samostalnim izložbama, redovito uspješno izlaže i u mnogobrojnim internetskim galerijama, kako bi bile prezentirane zaljubljenicima u likovnu umjetnost širom svijeta.


Jasminka Bukvić: Smoke, ulje na platnu, 24 x 30 cm

Jasminka Bukvić rođena je i živi u Zagrebu. Diplomirala je i specijalizirala na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U Ljubljani, u klasi doc. mag. art. Mladena Jernejca, diplomirala je i magistrirala s temom ”Autoportret u art terapiji i selfie stvarnost”, na petogodišnjem prediplomskom i diplomskom studiju slikarstva, pri Šoli za risanje in slikanje – College of Visual Arts, te stekla zvanje mag. lik. um., MFA.

Na poslijediplomskom je studiju art terapije, koji izvode Umjetnička akademija i Medicinski fakultet u Osijeku, pod mentorstvom direktorice američkog studijskog programa art terapije, koji je kolijevka art terapije u svijetu, Associate Professor Heidi Bardot sa Sveučilišta The George Washington University.

 

 

Koncept izložbe i web dizajn: Krešimira Gojanović