O nama

Portal Zagrebački likovni umjetnici i prateću facebook stranicu od 2015. uređuje Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb – HDLU Zagreb, koji je 2015. osnovan u Zagrebu kao samostalno zagrebačko udruženje, koje okuplja likovne umjetnike na području Zagreba i zagrebačke županije.

Trenutno u Hrvatskoj djeluje 9 gradskih i županijskih HDLU-ova, koje možete vidjeti na Popisu priznatih strukovnih udruga Ministarstva kulture RH, gdje se HDLU Zagreb nalazi pod rednim brojem 22, na linku.

Upravna tijela i Strukovni savjet HDLU Zagreb, Uredništvo portala ”Zagrebački likovni umjetnici”

Naši ciljevi su okupljanje profesionalnih likovnih umjetnika, te njihova afirmacija kroz organizaciju samostalnih i skupnih umjetničkih izložbi, internetskih prezentacija, različitih sajmova, likovnih kolonija, tribina, predavanja, radionica i tečajeva u Zagrebu, Hrvatskoj i šire. Također se zalažemo i za razvijanje likovnog tržišta u Zagrebu i Hrvatskoj, a na kojemu bismo štitili interese profesionalnih likovnih umjetnika, te se zalažemo za poboljšanje pravnih propisa sa kojima se uređuje položaj likovnih umjetnika na hrvatskom tržištu, kao i sva ostala njihova radna i socijalna prava.

Uz to planiramo organizacijom različitih edukativnih i kreativnih programa i radionica obogatiti kulturno – turističku ponudu našeg grada, te kroz sustavno animiranje javnosti potaknuti razvoj likovne i vizualne kulture u Hrvatskoj.

Ostale naše aktivnosti:

– Izrada umjetničkih slika, crteža, grafika, skulptura, ilustracija, fotografija, modnih dodataka, unikatnog nakita, suvenira, keramike i drugih djela primijenjene umjetnosti
– Oblikovanje vizualnih identiteta za različite manifestacije, udruge i obrte
– Likovni i kulturni marketing
– Grafički i web dizajn (plakati, prospekti, web stranice i blogovi, itd.)
– Izdavačka djelatnost – katalozi i različite publikacije
– Praćenje likovnih izložbi, te pisanje stručnih članaka i recenzija iz područja likovne umjetnosti i vizualne kulture
– Organizacija likovnih i dizajnerskih natječaja, i dr.

Otvoreni smo i za razvijanje međugradske i međunarodne suradnje na izložbenim i ostalim likovnim projektima sa različitim udrugama, institucijama i pojedincima koji imaju slične interese, u Hrvatskoj, u EU i šire.

Sve dodatne informacije na e mail: hdlu.zagreb@outlook.com

Impressum i kontakt

 

 

 

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.