1. zagrebački festival crteža u organizaciji HDLU Zagreb – virtualna izložba

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb u travnju 2019. organiziralo je 1. zagrebački festival crteža, kao kreativnu platformu koja je imala za cilj povezati umjetnike, ljubitelje umjetnosti i kreativce svih dobnih skupina, koji se izražavaju u različitim crtačkim tehnikama i željeli su produbiti svoje crtačko umijeće.

Festival crteža održao se u InArt galeriji SOL (MO Trnsko, Trnsko 34a, Zagreb), te je za posjetitelje bio otvoren od 25. 4. do 28. 4. 2019.

Kroz četiri dana festivala, posjetitelji su u InArt galeriji SOL mogli razgledati izložbu crteža devet umjetnika i sudjelovati na besplatnim kreativnim radionicama posvećenim crtežu, koje su umjetnici vodili sa građanima i djecom. Kako su na radionicama nastajala nova djela polaznika radionica, i ona su se postavljala na izložbi uz radove umjetnika. Festival crteža financijski je podržao Grad Zagreb.

Pogledajte fotoreportažu sa 1. zagrebačkog festivala crteža i prateću virtualnu izložbu!

 

2. dan Festivala crteža, petak, 26. 4. 2019.

 

3. dan Festivala crteža, subota, 27. 4. 2019. – održana je i radionica Stjepana Perkovića, ”Crtajmo na drugačiji način”.

 

Zadnji dan Festivala crteža, nedjelja, 28. 4. 2019. protekao je u druženju umjetnika, uz besplatnu razmjenu knjiga, stripova i časopisa, sa željom da se Festival crteža opet ponovi iduće godine. 🙂

 


Prateća virtualna galerija 1. zagrebačkog festivala crteža

 

 

Foto: K. Gojanović

Dodatne informacije o 1. zagrebačkom festivalu crteža:
hdlu.zagreb@outlook.com
098/ 429 – 278