Zlatko Borenović

Zlatko Borenović rođen je 1967., te živi i radi u Osijeku, a zadnjih desetak godina intenzivno se bavi fotografijom prirode, biljnog i životinjskog svijeta, pri čemu motive za svoje fotografije najradije traži i pronalazi u baranjskom parku prirode Kopački rit, koji se proteže nedaleko od Osijeka na površini od 177 km2, i trenutno je najstariji proglašeni park prirode u Hrvatskoj.

Kopački rit najveće je rastilište i mrijestilište slatkovodne ribe u Podunavlju i najvažniji ornitološki rezervat u Hrvatskoj. U njemu se svake godine gnijezdi oko 140 vrsta ptica, te je uvršten i u listu ornitološki značajnih područja – IBA ( Important Bird Area ), a nominiran je i za uvrštenje u UNESCO ( Svjetska prirodna baština ).

U takvom okruženju bujne priode, Zlatko Borenović intenzivno i posvećeno fotografira ptice i različite životinje, želeći nam približiti svu ljepotu naše hrvatske prirodne baštine, kao i svijest o tome da tu prirodu nužno moramo zaštititi i očuvati za buduće naraštaje. Pogledajte neke od njegovih fotografija !

Zlatko Borenović: Životinje

 

Zlatko Borenović: Ptice

 

Zlatko Borenović: Oko Dunava, pejsaži

 

Zlatko Borenović: Reptili

 

Zlatko Borenović: Macro

 

 

Copyright (c) Zlatko Borenović