Igor Šćekić

Halo of the Sun

Igor Šćekić: ” Halo of the Sun ”

Igor Šćekić je umjetnik, ilustrator i grafički dizajner, rođen 22. 3. 1985. godine u Zagrebu. Od mladih dana pokazivao je afinitet prema estetici i umjetnosti. Eksperimentirao je s raznim tehnikama i umjetničkim pristupima, a upisom na Grafički fakultet u Zagrebu 2004. godine otkriva mogućnosti digitalne umjetnosti, te zahvaljujući novootkrivenim dimenzijama umjetnosti, kreće na beskonačno putovanje u istraživanje mogućnosti digitalnih tehnika. Osim digitalne alkemije, ponekad koristi i druge tradicionalne / slikarske tehnike, te radi toga svoju tehniku deklarira kao ‘ mixed media ‘ / ‘ mješovita tehnika ‘.

Ozbiljnije djelovanje i napredak počinje kada je postao član ekskluzivnih online art grupa Evoke i Slashthree. Mnogi kvalitetni digitalni umjetnici bili su članovi tih grupa, te su se trudili napredovati zajedničkim snagama, ponajviše međusobnim davanjem savjeta i konstruktivnih kritika.

Desert Mirracle

Igor Šćekić: ” Desert Mirracle ”

Do sad je kao ilustrator i grafički dizajner radio na mnogim projektima za domaće i strane klijente, a u slobodno vrijeme na raznim osobnim projektima i eksperimentima. Izlagao je na nekoliko izložbi u Hrvatskoj i Americi, a radovi su mu objavljivani po knjigama i časopisima. Inspiraciju pronalazi u materijalnom svijetu oko sebe, prirodi, glazbi i drugim umjetničkim djelima, ali također i u svom privatnom duhovnom svijetu unutar sebe. Taj unutarnji svijet često može biti najbolja inspiracija, jer prava i iskrena umjetnost dolazi iz duše.

Stvaranje kao proces smatra bitnijim od konačnog proizvoda tog procesa. Naravno da je bitno i da proizvod bude što bolji, ali sam proces stvaranja je ono što ga ispunjava. Umjetnik treba konstantno stvarati i isprobavati nove stvari kako bi napredovao.

 

Radovi iz ciklusa ‘ Letters and Numbers ‘

Osnovna ideja iz te serije radova je napraviti cijelu abecedu i brojeve, tako da je svaki rad napravljen drugom tehnikom i stilom.

 

Link: Recenzije i osvrti, popis izložbi

Chaos in Order

Igor Šćekić: ” Chaos in Order ”

 

Kontakt podaci

Mail: scekicigor@gmail.com
Portfolio: http://www.fusionfactory.net/
Twitter: https://twitter.com/virus69
Behance: https://www.behance.net/virus69
Instagram: https://instagram.com/igor_scekic/
Facebook: https://www.facebook.com/fusionfactory

 

 

 

Copyright (c) Igor Šćekić

 

 

 

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.