Zvonimir Čačić

Zvonimir Čačić

Zvonimir Čačić

Zvonimir Čačić, samostalni umjetnik – grafički dizajner, ilustrator i fotograf rođen je u Rijeci 1976. godine. Završio je opću gimnaziju u Puli te diplomirao 2001. godine na Grafičkom fakultetu u Zagrebu, smjer grafički dizajn (tehničko tehnološko oblikovanje grafičkih proizvoda).

Od rane mladosti, pokazuje veliki interes za crtanje i likovnu kulturu. Za vrijeme studija crta brojne karikature, stripove te počinje sa sudjelovanjem na brojnim domaćim i inozemnim festivalima karikature, a u to vrijeme nastaju i prve komercijalne ilustracije. Nakon diplome odlazi u Sjedinjene Američke Države te tri mjeseca radi u dječjem ljetnom kampu Becket (Massachusetts), kao voditelj likovne umjetnosti, gdje osmišljava cjelokupni program te vodi  nastavu iz likovnog odgoja. 2003. godine počinje raditi kao grafički dizajner.

Z. Čačić, plakat 5

Z. Čačić, plakat 5

2008. postaje član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU). Svojim je radom i suradnjom s brojnim klijentima ostavio traga u kulturnom, gospodarskom, civilnom, turističkom i sportskom segmentu grada Pule i šire. Oblikovao je brojne logotipe i vizualne identitete, plakate, brošure, publikacije, ovitke CD-a, letke i slično. Uz dizajn, veliku pažnju pridaje ilustraciji te uz klasične crtačke tehnike koristi i digitalne, dok mu stil varira od realističnog do karikaturnog.

Kad god je moguće, u svom radu teži potpunom autorstvu pri izradi svih komponenata djela (dizajna, ilustracije i fotografije). Za svoje radove dobio je nekoliko domaćih i inozemnih nagrada i priznanja, imao je jednu samostalnu izložbu, dvije autorske koncepcije izložbi te je sudjelovao na 31 skupnoj izložbi u Hrvatskoj i svijetu, a radovi su mu objavljeni u knjigama Graphic Design Inspirations i Mastering Type: The Essential Guide to Typography for Print and Web Design, prestižnih izdavača s područja dizajna Daab (Köln, Njemačka) i How Books (SAD).

Član je HZSU-a (Hrvatska zajednica samostalnih umjetnika) i HDK-a (Hrvatsko društvo karikaturista). Živi i djeluje u Puli kao samostalni umjetnik.

E mail: zvonimircacicdesign@gmail.com
www:  zvonimircacic.wixsite.com/portfolio

Galerija radova

Ilustracije

 

Logotipi

 

Naslovnice

 

Plakati

 

 

 

Copyright (c) Zvonimir Čačić