Tajne Hrvoja Kovačevića

Hrvoje Kovačević

Hrvoje Kovačević

22. 6. 2021. – U okviru Programa digitalne prilagodbe i kreiranja novih kulturnih i edukativnih sadržaja, financiranog od strane Ministarstva kulture i medija RH, književnik Hrvoje Kovačević realizirao je projekt od deset video uradaka pod nazivom ”Tajne Hrvoja Kovačevića”, u kojima predstavlja svoje knjige i kojima je svrha poticanje čitanja.

Autor knjiga i scenarija: Hrvoje Kovačević
Snimatelj: Frane Pamić
Tonski snimatelj: Dino Ljuban
Montažer i dizajner zvuka: Marko Klajić
Producent: Matija Drniković


Hrvoje Kovačević rođen je 1966. u Požegi, gdje je završio osnovnu i srednju školu. U Zagrebu je diplomirao arhitekturu, bavio se karikaturom, animiranim filmom i marketingom, a od 2002. profesionalni je pisac. Trenutno je predsjednik Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU). Piše prozu i dramske tekstove, više za djecu, nego za odrasle, surađuje s radiom, televizijom i tiskovinama, lokalnim i nacionalnim. U bogatom opusu od tridesetak samostalno objavljenih djela, šest drama i pedesetak priča u periodici, ističe se četrnaest knjiga za djecu čiji naslovi počinju sa riječju ”tajna” (dvanaest romana i dvije zbirka priča). Uz to je napisao i šest kriminalističkih romana za odrasle u kojima inspektor Robert Vidmar i policajac u zajednici Mladen Crnković rješavaju slučajeve složenih ubojstava u Požegi. Za ”Tajnu Crne kutije” dobio je nagradu Grigor Vitez, drama za odrasle ”Profesionalna deformacija” nagrađena mu je Sferom, s četiri romana i jednom slikovnicom zastupljen je u školskoj lektiri.


Tajne Hrvoja Kovačevića

Tajna šutljivog dječaka

 


Tajna zlatnog zuba

 


Tajna zmajeva vrta

 


Tajna Stubičkih toplica

 


Tajna ribljeg oka

 


Tajna mačje šape

 


Tajna malog brata

 


Tajna graditelja straha

 


Tajna crne kutije

 


Anđelova šala

 


 

”Tajne Hrvoja Kovačevića” mogu se pogledati i preko YouTubea ( na poveznici ) i Vimea ( na poveznici ).

Copyright(c) Hrvoje Kovačević

 

 

”Tajne Hrvoja Kovačevića” realizirane su sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, u sklopu Programa digitalne prilagodbe i kreiranja novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

22. 6. 2021.