Alfredu F. Krupi dodijeljena je Časna nagrada 2. međunarodnog biennala akvarela u Pakistanu

Na nedavno završenom 2. međunarodnom biennalu akvarela “Pearls of Peace” na Sveučilištu Mehran u Pakistanu (AG Nagori Gallery – Mehran University Centre of Excellence in Art & Design), jedan od proglašenih laureata je i jedini predstavnik Hrvatske – akademski slikar prof. Alfred Freddy Krupa. Njemu je dodijeljena “Honorable Award”, tj. u prijevodu “Časna nagrada”. Ovaj biennale sa svojih 444 žiriranih učesnika iz 60 država svijeta, ujedno je najznačajniji umjetnički događaj godine u Pakistanu i jedna od najvećih izložbi akvarelista na svijetu. Kako ističe prof. Ali Abbas Syed sa Sveučilišta Mehran, ova izložba će ostati zapamćena i po svojevrsnom rekordu – izradi demonstracijskog akvarela u dužini od čak 25 metara.

Krupa je 2016. godine bio prvi hrvatski umjetnik koji je izlagao u Pakistanu. Tada je učestvovao na ”povijesnom”, prvom međunarodnom biennalu akvarela od osnutka države Pakistan. Izložba je bila putujećeg karaktera i održana je prvo u Centru za izvrsnost u umjetnosti i dizajnu pri Sveučilištu Mehran – Jamshoro, a potom i u multimilijunskom Karachiju, u Artscene Galleries.

Krupi je ovo još jedna od međunarodnih nagrada i odlikovanja iz sada već dužeg niza i druga nagrada koju je osvojio u Aziji. Prvu je dobio 2013. godine u Kini za svoju modernu interpretaciju dalekoistočnog slikarstva tušem.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.