Samostalna izložba Ane Bušalić otvara se u Novom Marofu

Ana Bušalić, ''Između mora i neba''

Ana Bušalić, ”Između mora i neba”

U subotu, 4. svibnja 2024. u 19 sati u holu Kulturnog centra “Ivan Rabuzin” (Antuna Mihanovića 3, Novi Marof) otvara se izložba slika Ane Bušalić, pod nazivom ”Između mora i neba”.

Ana Bušalić rođena je 1975. godine u Splitu, gdje se i školovala. Završila je Srednju trgovačku školu u Splitu, smjer dizajner-aranžer, 1994. godine. Potom je studirala na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, u klasi profesora Gorkog Žuvele, te diplomirala 1999. godine i stekla zvanje Profesor likovne kulture-restaurator. Tijekom studija radila je na rekonstrukciji salonitanskog mozaika u Solinu i kraće vrijeme volontirala u Arheološkom muzeju u Splitu. Godinu dana provela je volontirajući u osnovnoj školi Pojišan, te je položila stručni ispit za učitelja likovne kulture, 2002. godine. Od 2003. do 2010. godine bila je zaposlena kao restaurator u poduzeću Antique-Impex d.o.o. u Splitu.

Članica je i osnivačica Udruge za očuvanje upotrebne vrijednosti umjetničkih predmeta ”Vis-à-Vis” u Splitu. Duži niz godina bavi se slikarstvom u različitim tehnikama ulja na platnu, kartonu, staklu, pleksiglasu. Izlagala je na više samostalnih i skupnih žiriranih izložbi. Članica je HDLU Zagreb.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.