Natječaj za predstavljanja umjetnika na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici” u 2019. godini

Portal ”Zagrebački likovni umjetnici” digitalna je platforma za neprofitnu promociju hrvatskih i zagrebačkih likovnih umjetnika, koji kontinuirano djeluju na hrvatskoj likovnoj sceni. Od 2015. godine, HDLU Zagreb kao strukovno likovno udruženje koje okuplja umjetnike na području Zagreba, ali i šire, intenzivno radi na promociji umjetnika, umjetničkih udruga, izložbi i različitih galerija na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici”.

Na ovom natječaju, HDLU Zagreb poziva umjetnike na predstavljanja na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici” u 2019. godini, pri čemu je potrebno da zainteresirani umjetnici na mail udruge hdlu.zagreb@outlook.com pošalju do 10. siječnja 2019. svoju profesionalnu biografiju, osobnu fotografiju, te do 30-ak fotografija svojih karakterističnih djela, u attachmentu maila u jpg. formatu, sa nazivima, dimenzijama i opisom tehnika u kojima su djela nastala, kako bi im se na portalu napravila virtualna galerija. U obzir dolaze slike, skulpture, crteži, grafike, ilustracije i umjetničke fotografije. U prilogu maila, umjetnici mogu dostaviti i neke recenzije sa prijašnjih izložbi ili vlastitu izjavu o svom umjetničkom radu, te linkove na svoje web stranice i blogove ako ih imaju i kontakt podatke po želji.

Uredništvo portala ”Zagrebački likovni umjetnici” po završetku natječaja 10. siječnja 2019., odabrati će deset umjetnika koji će biti predstavljeni na portalu u 2019. godini. Prednost na natječaju će imati profesionalni likovni umjetnici koji su članovi Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU), ali i ostalih strukovnih likovnih udruga sa Popisa umjetničkih strukovnih udruga Ministarstva kulture RH. Sve objave i predstavljanja umjetnika na portalu su besplatni i odvijati će se tijekom čitave 2019. godine.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.