Zagrebački likovni salon 2016 u Europskom domu Zagreb

U utorak, 18. 10. 2016. u 19 sati, u Europskom domu Zagreb ( Jurišićeva 1/1, Zagreb ), otvara se ”  Zagrebački likovni salon 2016 ”, u organizaciji HDLU Zagreb. Izložbu će otvoriti Renata Bačić ispred Europskog doma Zagreb, te Krešimira Gojanović i Robert Štimec ispred HDLU Zagreb. Izložba će se moći pogledati do 18. 11. 2016.

Zagrebački likovni salon 2016 u organizaciji HDLU Zagreb predstavlja likovna ostvarenja umjetnika i članova HDLU Zagreb u tradicionalnim likovnim tehnikama slike, crteža i umjetničke grafike, u individualnom autorskom izrazu svakog pojedinog umjetnika, koji se predstavio sa jednim djelom po vlastitom izboru, doprinoseći na taj način raznolikosti i slobodi osobnih likovnih rukopisa.

Izlagači: Petar Hranuelli, Višnja Peter, Stjepan Perković, Krešimira Gojanović, Andro Banovac, Andreja Dujnić, Jela Šare, Hrid Matić, Kristina Kinkela, Nada Martinjak, Luka Koščak, Vlasta Pastuović Aleksić, Zlatko Lula Isaković, Goran Žigolić, Jelena Martinović, Miljenko Beler, Anđelko Brkić, Boris Pecigoš, Mladen Žunjić, Jasna Dapas, Ivana Kolić, Damjan Kovač, Rada Marković, Snježana Mekić Delić, Stjepan Šimić Pepi, Dražen Pavlović i Marija Kruljac.

Za sve one koji neće biti u mogućnosti posjetiti izložbu, pripremili smo online prezentaciju djela umjetnika, koji izlažu na ” Zagrebačkom likovnom salonu 2016 ”.

 

Jelena Martinović rođena je u Varaždinu 1981. godine. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i svijetu. Živi i radi u Zagrebu.

Vlasta Pastuović Aleksić rođena je 1963. u Sisku. Magistrirala je slikarstvo na College of  Visual Arts ( Arthouse ) u klasi prof. Mladena Jernejca. Izlagala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

Damjan Kovač, slikar, kipar i filozof, mag. art., rođen je 5. 9. 1982. u Postojni – Slovenija. Trenutno živi i radi u jednom malom mjestu velikog Gorskog kotara, koje nosi ime Prezid.

Hrid Matić, akademski glazbenik, na području glazbene umjetnosti ostvario je karijeru tenora prvaka opere. Uz glazbu, bavi se i slikarstvom, slika u svim tehnikama različite motive, a naročito ga privlači izrada slika nadahnutih scenskim iskustvom. Izlagao je na nekoliko samostalnih i skupnih izložbi.

Kristina Kinkela diplomirala je Likovnu pedagogiju na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Školovanje nastavlja na poslijediplomskom doktorskom studiju Hrvatske kulture na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Aktivno se bavi apstraktnim slikarstvom,  gdje istražuje međudjelovanje boja, oblika i različitih tekstura.

 

Petar Hranuelli rođen je u 1975. Izlaže od 1994. godine na preko 40 samostalnih i 80-ak skupnih  izložbi. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, te je sudjelovao na više likovnih kolonija i simpozija u zemlji i inozemstvu, a djela mu se nalaze u mnogim umjetničkim kolekcijama.

Luka Koščak rođen je 1989. u Zagrebu. Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, upisao je Arthouse u Ljubljani i diplomirao 2014. godine.

Marija Kruljac, ‘’ Ekspresija ‘’, akril na platnu

Marija Kruljac, ‘’ Ekspresija ‘’, akril na platnu

Ivana Kolić rođena je 1977. u Zagrebu. Školovala se u srednjoj umjetničkoj školi za primijenjenu umjetnost i dizajn, te na grafičkom fakultetu. Članica je mnogih humanitarnih projekata, ilustratorica je osam edukativnih slikovnica za djecu. Osnivač je i voditeljica InArt likovnih i kreativnih radionica u Zagrebu.

Višnja Peter izlaže od 1999., te je imala pet samostalnih i preko stotinu skupnih izložbi. Predstavila se sa ciklusom ” More i obale “, ” Zagrebačke vedute ” i ” Poezija slikarstva ”. Sudjelovala je i na brojnim likovnim kolonijama humanitarnog karaktera.

Snježana Mekić-Delić rođena je 1960. u Požegi. Imala je 20-tak samostalnih izložbi. Sudjelovala  je na žiriranim izložbama: Profutura Poreč, Hrvatski trijenale akvarela – Slavonski Brod i Karlovac, Izložba minijatura Zaprešić, i dr.

Marija Kruljac, magistrica likovne umjetnosti, nadahnuće za svoje radove pronalazi u zaštićenoj kulturnoj baštini. Svoju impresiju obrađuje eklektički, te je izlagala do sada na više samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj.

 

Boris Pecigoš je rođen 1974. u Zagrebu. Diplomirao je slikarstvo na ljubljanskom Arthouse  – College of Visual Arts. Kao umjetnika, nadahnjuju ga i inspiriraju moćna i prekrasna priroda, nježna i meditativna glazba, duboka i emotivna poezija, te mistična i zen duhovnost.

Andro Banovac rođen je 1982. u Splitu. 2000. maturirao je u srednjoj Školi likovnih umjetnosti u Splitu, odjel Grafički dizajn. 2006. diplomirao je Likovnu kulturu na Umjetničkoj akademiji u Splitu. 2009. magistrirao je u Ljubljani postdiplomski studij Grafike na ALUO Ljubljana. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

Zlatko Lula Isaković rođen je 1952. u Cerniku ( Nova Gradiška ). Nakon 1996. potpuno se prepušta likovnim izražajima i iskušava vlastita umijeća kroz sve crtačke i slikarske tehnike, uz povremeno stručno vodstvo akademskih slikara iz Zagreba.

Goran Žigolić rođen je 1966. u Đakovu, a od 1985. živi i radi u Zagrebu. Od umjetničkog obrazovnja završio je slikarsku školu Agora u klasi ak. slikara Ante Schramadeia. Najviše radi u akvarelu, ugljenu i olovci. Do sada je imao šest samostalnih izložbi i desetak  skupnih.

Dražen Pavlović rođen je 1962. u Varaždinu. Slikar vlastitog ‘’ unutarnjeg ‘’ univerzuma. Do sada je priredio 34 samostalne izložbe i sudjelovao na 176 skupnih izložbi, te na više od 100 likovnih kolonija, simpozija i umjetničkih rezidencija u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Krešimira Gojanović rođena je 1970. u Osijeku. 1993. diplomirala je na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. 2010. magistrirala je na ALUO Ljubljana – smjer Oblikovanje vizualnih komunikacija. Izlagala je na 45 samostalnih izložbi i 80-ak skupnih u zemlji i inozemstvu.

Stjepan Perković diplomirao je slikarstvo na Slobodnoj umjetničkoj akademiji u klasi profesora Donalda Halla, 2007. u Splitu. Član je  međunarodne  Udruge slikara koji slikaju ustima i nogama. Sudionik je mnogih likovnih kolonija, a vodi i likovne radionice za djecu u vrtićima i osnovnim školama.

Jasna Dapas je rođena 1950. godine u Zagrebu. Za vrijeme boravka u Trstu, pohađala je privatnu akademiju slikara Giuseppe Duren. Samostalno prvi puta izlaže 1979. u Galeria d’arte Rossini u Trstu, nakon čega ima redovite izložbe u istoj galeriji, više godina za redom. Do sada je imala 29 samostalnih i sudjelovala je na mnogim skupnim izložbama, kao i na humanitarnim likovnim kolonijama.

Rada Marković, dipl. slikarica, graf. inžinjer i voditelj likovne radionice ” Petar Dobrović ” u Dardi. Slika u svim slikarskim tehnikama. Učestvovala je na mnogobrojnim likovnim kolonijama i grupnim izložbama ( Osijek, Vukovar, Zagreb…), te imala više samostalnih izložbi.

Nada Martinjak sudjelovala je na 28 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, kao i na mnogim skupnim, te je sudionica brojnih likovnih kolonija.

 

Mladen Žunjić rođen je u Zagrebu, gdje je završio prometni fakultet ( dipl. ing. ). Radi moderna apstraktna slikarska dijela, gdje slika nabacivanjem boja u velikim nanosima. Veliki broj njegovih radova nalazi se u kolekcijama ljubitelja moderne umjetnosti diljem Hrvatske, pa sve do SAD-a. Živi i radi u Zagrebu, gdje ima svoju Galeriju slika.

Stjepan Šimić Pepi, ” Snovi posljednje bosanske kraljice ”, kombinirana tehnika na platnu

Jela Šare rođena je 1964 u mjestu Galovac kraj Zadra. Završila je hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zadru. Slikarstvo je usavršavala na  akademiji ‘‘ Europäische Akademie für Bildende Kunst “ ( grad Trier ). Pretežno radi u tehnikama akrila na platnu, papiru i kombiniranu tehniku ( kolaž, akril, tuš ).

Andreja Dujnić rođena je u Sisku 1973. Do sada je imala 9 samostalnih izložbi. Sudjelovala je na mnogobrojnim likovnim radionicama i skupnim izložbama, pretežno humanitarnog i donacijskog karaktera. Osim djela svjetovnog karaktera, autorica je i sakralnih djela.

Miljenko Beler rođen je u Sv. Ivanu Zelini. Diplomirao je na Građevinskom fakultetu. Izlagao je na 11  samostalnih  i 8 kolektivnih izložbi. Njegova ulja na platnu krase niz hotela u Hrvatskoj i inozemstvu, a uspješno ih prezentiraju i renomirane strane galerije iz Italije, SAD-a  i Engleske.

Anđelko Brkić rano djetinjstvo provodi na selu, a od 1969. živi u Koprivnici, gdje se školuje, radi i zasniva obitelj. Član je slikarske sekcije Podravka 72 i HDLU Zagreb. Prisutan je na mnogim humanitarnim, domaćim i nekoliko međunarodnih likovnih kolonija, a izlagao je i na brojnim skupnim, te nekoliko samostalnih izložbi.

Stjepan Šimić Pepi je bosansko-hercegovački i hrvatski slikar, skulptor, samostalni umjetnik, rođen u Varešu 1967. godine. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

***

HDLU Zagreb se zahvaljuje Europskom domu Zagreb i gospođi Renati Bačić na pomoći oko realizacije ove izložbe.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.